• Irasidus
    #57
    "Ja csak épp amit az akkor kezdődő felmelegedési folyamat okaként (ezekszerint te is úgy gondolod, hogy csak egyik okaként, végül is ez is haladás) kiemelsz az akkor az ezredik tényező volt a sorban a naptevékenység aktivizálódása, a vulkáni aktivitás csökkenése, meg egyéb természetes dolgok mögött."

    Nem én "emelem" ki, hanem a klimatológusok, és persze nem "emelik", hanem kutatásokkal bizonyítják. Nekem nincs saját agymenésem erről!

    "Csak mert ez egy átlagosnál hidegebb időszak végét jelentette, amikor viszont a korábbihoz képest hűlt a klíma. Nehogy azt mond hogy azért, mert a vikingek teleengedték füsttel a légkört, mert nekirohanok az üvegajtónak! Szal amit írsz, az épp rád jellemző, hogy találtál egy marginális tényezőt és lobogtatod, mint a kedvenc elméleted bizonyítékát"

    Mint írtam volt, a globális felmelegedés ezen felüli, pusztán ezzel nem magyarázható plusz érték! Nem én találtam ki, mint írtam már, nekem nincs agymenésem... Én az állítom ami a klimatológia kutatási eredményei, ma 2015-ben!

    "Te nézd meg a dátumot! 2004-es a könyv, nem friss, de azért alapvetően nem változott a szemlélet a globális melegedésről, amit benne látsz. Azért hoztam ezt példának, mert részletesen foglalkozik azzal, hogy mit gondoltak a klímáról a 80-as évekig."

    Az, hogy mit gondoltak a 80 években tudománytörténeti érdekesség. Engem az érdekel MA mi tudnak, lényegesen többet mint akkor.

    "Jajj, marhára pongyolán fogalmazol. A teljeskörű, az a konszenzus, ami nem igaz. Megsúgom amit használni akarsz az a széleskörű kifejezés, nem ugyan az! És igen is van verseny az elméletek között.A szelekciós tényező, meg az előrejelzések beválása. Rémisztő, már szinte vallásos bigottsággal próbálod bizonyítani az igazad, és nem érvelsz, nem arra válaszolt, amiről szó van, hanem tök más dolgokat mantrázol."

    Szavakon lovaglás megvolt. Köszönjük.

    "Szuper, mert ezzel én is így vagyok, végre valamiben egyetértünk! "

    Ha egyetértenénk, akkor dilettáns módon nem mennél szembe a klimatológiával.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.10.19. 10:34:55