• NEXUS6
    #49
    Csak jelzem, hogy egy kocsi, belsőégésű motor több vízpárát nyom ki a légkörbe, mint CO2-t! Hogy van ez, az is természetes?
    A CO2-nek is rengeteg tulajdonsága van, pl a motorokban ezért vezetik vissza a kipufogógáz egy részét, hogy hűtse! a hengert, a hőkapacitás miatt lejjebb nyomja a hőmérsékletet csökkentse a NOX kibocsátást. A megnövekedett vegetációs időszak nem csak a globális felmelegedésre, hanem a magasabb CO2 szintre is visszavezethető. A legtöbb növény 800-1500 ppm között produkál maximális hozamot, amitől azért a jelenlegi kibocsájtásból számolt felhalmozódást figyelembe véve is évszázadokra vagyunk. Több CO2 több kaja, több ember. Ez is a CO2 hatása!

    "Bár alapvető fizikai tény hogy CO2t szarunk ki a légkörbe, többet, mint természetes úton kimenne."
    Alapvető tény az, hogy az emberi kibocsájtás kb 2 nagyságrenddel kisebb, mint a CO2 ciklusban természetes úton megmozduló mennyiség, mindez becsült érték, mert valójában csak azt tudjuk, amit mi teszünk bele a rendszerbe. A felhalmozódás ráadásul csak a fele a mi általunk kibocsájtottnak. Az általánosan elfogadott nézet szerint a tengerek nyelik el a többit. Viszont azok is melegednek. Kérdem én ha hűlnének akkor az összeset elnyelnék vajon? Biztos hogy tudjuk a globális felmelegedés, CO2 szint növekedés, és az emberi emisszió közötti ok okozati összefüggéseket? Korreláció van, csak az még önmagában marhára nem bizonyítja az általánosan elfogadott nézetet.

    "A francsetudja milyen kerék forog a fejedben, de túl sok logika nem ömlik belőle."
    Tudod ezt hívják analitikus, kis túlzással tudományos, rendszerszerű gondolkodásnak, amikor az ember összefüggéseket, a múltbeli mintázatokat keresi és nem csak visszaböfögi azt, amit a médiából a fejébe nyomnak. Ajánlom neked is hogy néha majd próbáld ki, hidd el roppant szórakoztató beszélgetéseket tudsz majd olyan emberekkel folytatni, akik ezt nem teszik.
    XD
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.10.17. 10:48:57