• InfoCsill
    #1
    Ezt a hírt olvastam a külföldi médiában is, kár, hogy Yuval Noah Harari nem természettudós, hanem csak egy történész (középkori történelem és hadtörténelem a szakterülete egyébként), így nem túl hiteles a természettudományok- és a technológia terén (annyit számít a véleménye, mint bárki másnak az utcáról).

    Nem értem, miért szólalnak fel olyan emberek a szakterületükön kívül, melyekhez nem értenek, aztán csodálkozunk, hogy miért terjed a médiában a sok marhaság (nyilván nem erre a cikkre gondolok, hanem úgy általánosságban). Nyilvánvaló, hogy ezen gondolatait is részben másoktól ollózta össze, részben fantáziálgat, de akkor már miért nem egy igazi biológus, biotechnológiával foglalkozó tudós szólalt fel a saját szakterületéről?

    A fordítás nem tudom melyik külföldi médiaoldalról történt, abban még nem szerepelt a neurobiológus csaj, úgy néz ki valahonnan mellétettek egy igazi tudóst is, hogy a történészünk is minél hitelesebb legyen a biológia, orvostudomány és biotechnológia területén. :)
    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2015.05.29. 20:28:03