• defiant9
    "De a húrelmélet is elfelejtkezik beszélni arról, hogy mi is csavarodik"
    Azért a te fotonikus verziód is elég távol áll a mindenségelmélettől, azt mégis elfogadtad.

"én olyat nem írtam, hogy a fél Univerzumot befogó hollámfront egyetlen fotonba omlana."
    Valóban nem írtál, egy gyakorlati tapasztalattal próbálom próbára tenni az elméleted. Ui. ez így szokás, ha kitalálsz valami újat akkor nem engeded el a füled mellet a challenge-elést hanem próbálod megmutatni hogy igen az elmélet elfogadható magyarázatot ad a jelenségre.

"nyilván, de az atom belsejében az atommag és az elektron között is mindenütt fotonok vannak szerintem"
    Ne próbálj mindenképp olyan térrészbe hátrálni ami üres. Maradjunk csak a nagy sűrűségű atommag egy protonjának belsejében:
    Proton
    Hova férnének a fotonjaid?

"Nem, nem akarok extra dimenziót bevezetni"
    Pedig enélkül a húrelméletek mögé sem tudtak volna képletet tenni. 3D-ben akármilyen kicsire is viszed az álló-fotonjaid méretét mindig ott marad a kérdés mi van ha az adott térrészben épp más akarna lenni.

"De az elektromágneses energia nem úgy terjed, hanem hullámként"
    Amit tőled tudunk nem más mint rezgő fotonok hullámfrontja. A kérdés még mindig áll hogy terjed szét egy fotonnyi energia ebbe a sok álló fotonba. Elején még csak egy foton rezeg de az nagyon, egy fényévnyire meg már csillió de alig?