nv
  • Maala
    #1477
    Azért ne tegyünk úgy, mintha az egész csak a VGA-tól függene. A ház és a házban lévő ventik, a HDD és a HDD tárolója (gumitalpak?), a táp... Elég sok zajforrás van még a VGA-n kívül.

    Hiába költesz csak a VGA "csendjére", ha mástól ugyanúgy hangos lesz a géped.

    Érdekes ötlet megmérni a gép zaját, de inkább nem viszek haza munkát manapság már. :-)

    Nekem is volt már Gigabyte, MSI, Asus és EVGA kártyám is az utóbbi 3 százasból nVidia oldalon, egyikkel sem volt bajom őszintén szólva... Egyedüli rossz élményem a legelső MSI 280X-emmel volt, azóta nem veszek AMD-t, legyen akármilyen jó is. :-) (Spoiler alert: nem azok, kb a 2080S szintjén voltak csak mindig is legfeljebb "megériségben")

    Nem tudom, zaj helyett nekem a határt inkább az jelenti, hogy hiába jobb a 1080 Ti-mnél a 2080 Ti 30%-al 1440p-ben, ha 70%-al többe kerül ($700 usd volt a gépemben lévő MSI Gaming X első héten vs $1200 még a mai napig is...). Ezt lehúzásnak érzem, és inkább kéjesen élvezek el, amikor hallom az nVidia CEO sirámait, hogy "nem keltek olyan jól a 20xx-es kártyák, mint számítottunk rá".

    Mert ugye mindig van, aki leszól, hogy a "pénztárcáddal szavazást" semmibe nézik a cégek. :-)

    Szóval nekem inkább price/performance számít, és hogy az ésszerű legyen. Szó nélkül megvenném akár holnap a 2080 Ti-t, ha egy normális p/p kalapba kerülne.

    Visszakanyarodva a témához ekkora kitérő után: Ebből a szempontból az RTX 2080S az új "Superek" legnemszuperebbike. 5% teljesítménynövekedés $700-ért a sima RTX 2080-hoz képest, amikor azt most már 10%-al olcsóbban megkapod $630-640 körül.

    Szerintem itt vérzik el. Persze ettől még a 2070S kb a legjobb p/p-ben... De az egy másik történet.

    Sajnos sose tudhatod, mikor fogsz ki egy hibás példányt, lehet, hogy a rendelt Strix lesz kakihangos (ne legyen így), és a 30k-val olcsóbb, de alapórajelen 5%-al gyorsabb Super meg szuperhalk lenne... Melyik típus amúgy ez az olcsóbbka?