• torreadorz
    #31
    Ne legyél már korlátolt. Akkor nevezünk valamit zsákutcának ha nem alkalmas arra amire gondoltuk.

    A mai rakétatechnikát űrutazásra fejlesztették ki, amire mint kiderült nem alkalmas. Még a legközelebbi bolygóra sem tudunk vele embert eljuttatni, ami egy köpésre van (űrméretekben), sőt még a legeslegközelebbi égitestre (a Holdra) is csak egy gigantikus techdemó keretében tudtunk eljutni ami olyan drága volt hogy 50 éve nem is próbálja meg senki megismételni. Ez zsákutca, soha nem fog ember (élve) eljutni a Naprendszeren kivülre rakétatechnikával de még a legközelebbi bolygó is igen erősen kérdéses, főleg ha vissza is kéne jönni.

    És hogy példát mondjak, a lovas kocsi például nem volt zsákutca. Arra volt kitalálva hogy a szomszédos falvakba elvigye a terhét viszonylag rövid időn belül. Ha lovaskocsival akartak volna interkontinentális utazást csinálni, na az megint csak zsákutca lett volna.
    A rakéta egy dologra jó, Föld körüli pályára állítani dolgokat. Pont, vége, ennyi minden más zsákutca amiben rakéta és űr szó együtt szerepel. Nem véletlen hogy nem megy senki a Holdra, nem megy senki a Marsra, a maximális felhasználása hogy űrszondákat lövünk ki még vele a bolygóközi ürbe, ami még so-so elmegy, bár ugye ott is sokszor évekig, évtizedekig kell várni hogy elérje a vizsgálandó területet.

    Ettől még lehet mérnöki csoda és fantasztikus teljesítmény mögötte, senki nem sz@rozta le. Csak éppen nem alkalmas űrutazásra ami meg tény.
    A gőzautóra pedig mondtam hogy szintén komoly technológiai szintet képviselt, tehát nem lebecsméreltem, de a fentiek miatt ugyanúgy zsákutca volt.