• W B
    #22
    Szerezzetek agyat. Vagy lusták vagytok gondolkodni. Nem tudom. De látványosan olyan dolgokon hőbörögtök min nem lenne szabad, ha az emeber gondolkodna és tájékozódna a témában.
    Egész özönvíz mesének alapja a Fekete tenger létrejötte lehet. Eredetileg egy édesvizű tó volt, míg a tenger utat nem talált és az történt mi történt. Az ott élő emberek számára az bizony özön víz volt. Ennyi.
    Tudósok is elismerik, hogy a Noé mítosz alapja ez lehet. Csak az évezredek kiszínezték. Lehet volt pár ember kik a jószágaikkal hajóra szálltak mikor elkezdett emelkedni drasztikusan a víz. Majd évszázadok alatt a világ összes állata lett.

    Földön található víz olvadt állapotban nem képes elönteni teljesen a szárazföldet. No meg igen, az ott a hegyekben nem hajó, hanem sima szikla, hegy stb.

    Ugyan az a helyzet itt is mint Trójánál. Trója létezett és elpusztult, no meg kifosztották. Ez tény. Létezett-e a faló és Odüsszeusz? Ez már kétséges, de némi esély van rá. Odüsszeusz tényleg istenekkel meg más ilyesmikkel szenvedett a haza úton? Ez már kizárt. Évszázadok pakolták re eme réteget a valóságra.

    Ugyan ez a helyzet itt. Van valós alap tehát nem mese. Csak nem volt világméretű. Garantált hogy ti is kiszínezitek a történeteiteket a haveroknak, főleg ha van pár korsó sör is mellé.