Fernandooo#41
Teljesen igazad van, és ez a másik oldal igazsága. Nyílvánvaló, hogy az újabb győzelem besöprésével még gusztustalanabb médiapolitikát alakít ki a kormány és ránehezedik minden egyes befolyásosabb ágazatára. Én ezt is elítélem, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ebben az országban ennek lazán hagyománya van. Én emlékszem még az álbaloldal nyolc éves uralmára, ami alatt olyan balos média túlsúly alakult ki, hogy azt is nyomasztónak érezhette egy nem velük - illetve velük sem - szimpatizáló ember. Itt ezt játszák a "nagyok". Hatalomra kerülünk és mindent viszünk. A mostaniak viszont jóval látványosabban nyomulnak most már, ez kétségtelen, és valamilyen szinten jogos alapot ad arra, hogy a másik téfélen lasztizók igazságtalan mértékű dominanciára törekvésre panaszkodjanak.
Viszont van még itt valami.
Közteherviselés. Nem tudom ez mond e bárkinek bármit. Mindeddig csak a kisember vitte a hátán az országot, ő kapta a jobbnál jobb megszorításokat, szivatásokat, megnyírbált munka törvénykönyvet, megalázó, a munkanélküliséget leplező, de nyomorban tartó közmunkaprogramot, stb. 20 éven keresztül sem a multik, sem a bankok, sem a média nem vette ki a részét az ország közteherviseléséből, ellenkezőleg: tízmilliárdos állami támogatások, konszolidációs csomagok, ingyen telkek, stb. 20 éven keresztül szívták a kismeber és az állam vérét, ez nekik valóságos paradicsom volt. És most - igaz, kétséges módokon, megkérőjelezhető mentalítás mellett - arra kényszerítik őket, hogy ők is álljanak be a sorba, és csengessenek a kasszába, méghozzá gazdagon. És mi történik? A könnyen befolyásolható kisembert lázítják fel, aki aztán fogja magát és efféle fórumokon kezd el tombolni, hogy de rohadt a kormány, hogy szívatja a közműveket, a multikat, a bankokat és most már a tévétársaságokat. Miközben kajak örülnie kellene ennek a fejleménynek, mert ez pusztán önmagában (!!!) azt jelenti, hogy mostantól akkor a "nagyokon" a sor, nekik kell valamit visszaosztani abból, amit összeharácsoltak.
Hozzáteszem, hogy mindezt még véletlenül sem így kellett volna bevezetni, és nem ebben a formában. A kisember őrjöngését viszont akkor sem értem, mert ő max egy barátok köztöt veszít, meg x percnyi reklámot. Ez nem az ő játékuk most.