• CairoJack
    #15
    Shiny Copperpot
    Valaki írta - nem te - hogy milyen "igényesen" volt megírva a WP7. Hát erről csak annyit, hogy tiszta bug szutyok volt az egész. Sikítófrászos példa: Bluetooth fülessel hallgattam a zenét, utálom a madzagokat, 20 rugóért vettem egy patent BT fülest. Szépen szólt, minden frankó. De a videók hangját nem tudta kiküldeni BT-s fülesre. Ez szerinted normális? Vagy az, hogy ha a zenét felvettem, a csengőhang is hangosabb lett? Hogy a böngésző a jelszavakat nem kezeli az normális, igényes? Hogy a csatolmányok kezelését felejtsd el a levelezéskor, az normális? WP7-ben BT fájlküldés és memóriakártya támogatás sem volt. Ez igényes, normális rendszer?? Hát én egy ótvar szutyoknak hívom az ilyet.
    És félreértés ne essen, nekem a livetile koncepcióval alapvetően nincs bajom, de hogy nem dönthetem el, hogy fixen hova rögzítek egy csempét, az durva. Miért nem lehet azt, hogy csak 4 tile-t rakok ki a képernyő aljára, és mögé meg hátteret teszek, mint ahogy pl egy S40-esen meg lehetett csinálni??? Meg az hagyján, hogy a hátteret nem lehet a koncepcionális hiba miatt állítani, de hogy még a csempeszínek is atom szét voltak korlátozva, az már nevetséges volt, mint ahogy a 30mp-s csengőhang limit, amihez Zune kellett, hogy beállítsd. Meg milyen már az, hogy egy Windows-os telót rádugok egy Windows-os PC-re, és kell közéjük egy szoftver. Egzakt iTunes klón, de az Apple cuccokban is ez a leggyűlöletesebb baromság.
    Akár mit akartam csinálni a telefonnal, megkötések, megkötések, nem lehet, nem tudja, nem ismeri, nem kezeli, megkötések, és persze megkötések.
    Teljesen mindegy, hogy zenéről, netről, fájl kezelésről (höh), levelezésről, videó nézésről volt szó, mindent, az ég világon MINDENT csak kompromisszumokkal lehetett használni, már amit egyáltalán lehetett használni. Besz**ás ótvar volt.

    De igaza van itt sokaknak. Ez a múlt. Azóta fejlődött sokat a rendszer, de nem eleget. Már van memkártya opció, és BT fájküldés, talán már a csatolt fájlokat is kezeli, ugyanakkor központis értesítési rendszer nincs. Ja ha lemaradsz valamiről, bocsi. Elvileg most jön a NC, de kérdem én, ehhez 3 nyomorult év kellett? HÁROM???
    Ebből látszik, hogy ugyan úgy tele van szutyok megkötésekkel és tök fapados az egész. Igazad van abban, hogy sok esetben a klasszikus Nokia feature-öket NEM tudja a WP.

    Igazából radikális szemléletváltás kéne ahhoz, hogy a WP jó OS legyen. Mert tényleg csiszolgatják, fejlesztgetik, de rohadt lassan, és még mindig csak a "használható" kategóriát üti meg, nem a "jót" vagy a "szerethetőt".
    Persze vannak nagyon jó oldalai a WP-nek. Tetszett, hogy a gyártók nem nyúlhatnak bele az OS-be, meg hogy a frissítés sem rajtuk múlik. Ezek nagyon jó dolgok. De összességében ez nagyon kevés, ha egy ennyire korlátozott funkcionalitású OS párosul hozzá.
    Persze lehet ezek mást nem zavarnak, de engem nagyon, és egyébként az a vicces, hogy én legalább meg tudom fogalmazni, hogy mi volt vele a bajom, de van egy olyan oldala is, amit nem tud senki sem megfogalmazni. Mert sok kicsi apróság, ami önmagában csak apró bosszúság de összeadódik egy nagy WTF érzéssé, és a vége az, hogy a "WP egy szutyok, mert csak". És ez nem MS utálat, ez nem haterség, ez az az érzés, amit a sok kis baromásg kivált az emberek nagy részéből.
    Hogy milyen unalmas, és lehangoló a kinézet az tényleg hagyjuk, mert az szubjektív. A baj csak az, hogy itt ez van, választás nincs. Ha nem tetszik, szívjál gázt, tüzet meg ad hozzá az MS. Kb. ez a felfogásuk. 4%-os világpiaci részesedés. Ez a userek válasza rá.

    Amúgy anno az én WP7 telóm stabil volt, 2-szer fagyott le az alatt a pár hónap alatt, míg használni voltam kénytelen (életem leggyűlöltebb telója volt), de ha azt vesszük, hogy a Nexus7-em meg 1 év alatt fagyott ennyit, akkor az nem is olyan jó arány.
    Az 520 nem az enyém, egy hölgy ismerősömé, aki ezt kapta egy tarifacsomaghoz, mert ezért kellett a legkevesebbett fizetni. Én is mondtam neki, hogy vigye vissza. Visszavitte. Azt mondták, ők nem tapasztalták a hibajelenséget, és visszaadták neki a telót, kb hozzá sem nyúltak.
    Most itt tartunk.
    Blackberry 10 OS nagyon klassz, én is azt vennék, ha lenne belőle emberi méretű változat, de nincs, mint ahogy mostanában semmilyen márka, semmilyen OS alatt nincs használható teló 4 col alatt, afölött nekem meg kizárt. Az egyetlen baj vele, hogy a bizonytalan jövő miatt nem fejlesztenek rá a fejlesztők. Oké, hogy APK-k nagy része futtathatóak rajta, de ebben valahogy nem bízom. De ha kiadnának 4 col alatt egy normális felszereltségű BB-t, én rárepülnék. A WP? Szerintem évekre vannak a használhatóságtól, szóval az nem játszik.