A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
 • zserni
  #9848
  „Tisztelt Tanács! Jelentem, lebuktunk, pedig én és az irányításom alatt álló szervezet mindent megtett ennek elkerüléséért. Ezek a rakoncátlan, megbízhatatlan, lázadozó keletiek rájöttek. Pedig mi meg akartuk őket tanítani kicsinek lenni. A Nagyföld, a Távoli Birodalom és a Hamburger szorításában a Liliput Unió csak úgy maradhat fenn, ha még kisebb lesz. Nem kell erős hadsereg, nem kellenek fegyveresek. Nem kellenek aktív és hatékony titkosszolgálatok. Kell viszont új értékrend. Az önfeladás, a határtalan befogadás, a feltett kéz kultúrája. Mert a liliputi élet nem számít. A pénz – amíg van – segíthet meggyőzni a keleti tartományokat.

  "Akkor kapnak, ha behódolnak, megtanulnak gyorsan és lehetőleg elegánsan feladni. Elfogadják uniónk alapértékeit. A háború: béke; a szabadság: szolgaság; a tudatlanság: erő (Orwell: 1984). A legrenitensebbek a hunok, akik nem akarják az új értékeinket, nem nyitottak a változásra. Nem értik szép új világunkat. Halhatatlan Joe (Mad Max), a hamburgeri milliárdos pedig igen hatékonyan próbálja őket jobb belátásra bírni. A Liliput Unió parlamentjében már minden harmadik képviselőnk magáévá tette a haladó értékeket. Persze ebben nagy segítséget jelentett Joe pénze is. Vannak, akik ezt keleten ellenséges ügynöki munkának vélik, de ez lényegtelen. Mint tudjuk, a pénznek nincs szaga, és a liliputi értékek képviselete címén nem is rossz üzlet az új eszmék hirdetése."

  "Ha ilyen, titkosszolgálati eszközöket felvonultató akciót hajtana végre egy orosz, kínai vagy bármilyen nemzetiségű tőkés érdekcsoport, akkor az unió és a nyugat-európai országok vezetői azonnali fellépést sürgetnének. Titkosszolgálataikon kérnék számon, hogy miért nem lépnek fel határozottan az ellenséges törekvésekkel szemben. Most viszont hallgatnak, és éppen ez az árulkodó..."

  https://magyarnemzet.hu/velemeny/gerald-knaus-celja-vilagos-orban-viktort-kiiktatni-8681496/