• mcganyol
    #58
    Az óraállítgatás egy teljesen felesleges overload, ami meglepően sok hibát is okoz. Magyarországon belül ez még nem annyira baj, mert max a figyelmetlenek benézik és hétfő reggel egy órával hamarabb vagy később érnek be.
    De hogy minden országnak más dátumon kell állítgatnia... olyan cégnél ahol külföldi partnerekkel kell beszélgetni előre egyeztetett időpontokban (és természetesen ahol az ügyfelek az ő local time-juk szerint adják meg mikor) ott ez eléggé megbonyolítja a dolgot.

    Szóval legalább akkor az egész világon egyszerre állítanánk nyárira/télire ha már muszáj. Bár inkább én is az egész eltörlését pártolnám. Sőt igazából az összes local időt is el kéne törölni és utc-t használni. Persze lehet fura lenne megszokni a -1 órát elsőre, de semmivel se lenne rosszabb mint pl a forintról euróra átállásnál (ha valaha meglesz). meg kell szokni az új számokat aztán a gond letudva, nem kellene folyton variálni az átszámolásokkal... mondjuk az árfolyam legalább nem országonként és évszakonként változó, hanem napi állandó érték. (persze tudom, a tőzsdén napon belül sem állandó, de a cégek azért mégis napi értéken szoktak elszámolni)