• Molnibalage
    #30
    Ezt a kommentet nem is értem. A nyári időszámítás szerint ment le a nap 17:30 táján, és a visszaállítás után 16:30-kor az átállítás előtt. Ellenben még a később munkába induláskor is simán sötét volt még az átállítás előtt.

    Ha nem lenne nyári időszámítás, akkor nyáron hajnali 4 előtt már világos lenne. Na, az ami tényleg eléggé szélsőséges lenne viszont esete 8-kor már sötét lenne. Nem sokkal jobb az, hogy későbbre tolják a napfelkeltét és naplementét is? Még így is brutálisan korán kel a Nap. Régen nyáron 4-kor keltem munkába menet. Június végétől augusztus közepéig 5 fele már majdnem telejsen világos volt, tehát ez kb. a május eleje-aug. közepe átfogás.

    Mivel az időzóna szélén vagyunk soha nem lesz optimális a helyzet. A franciáknál meg pont fordítva van. Nyáron rohadt sokáig van világos, de kb. egy órával később kel náluk a nap. Télen egy órával tovább világos van, de irgalmatlan későn kel a Nap.

    Nagyon sokan vannak akinek meg nem számít, vagy jobb. Ebben soha nem lesz megegyezés. Ez van. Marad a költséghatékonyság energetikai oldalról.