• grobs
    #3
    "Amíg az embernek nincs saját családja (élettársa, gyereke), addig szinte akadályok nélkül válthat munkát ha van rá lehetősége"

    Ez talán a legfontosabb. Azt szokták mondani a magyarok nem mobilisak. Ha valaki "megállapodott" akkor már nagyon nehéz bármerre lépni. Ezért akinek még nincs családja az igenis keresse a jó munkahelyet ameddig teheti ... akár külföldön is. Ha valahol belekényszerítik a sok túlórába, és/vagy sok a feszültség, akkor lépni kell. Ez nem a "ha valami elromlik, dobd el és cseréld újabbra, jobbra" szemlélet. Egyszerűen egy kilátástalan munkahelyen dögleni nem éri meg. Az időt senki nem adja vissza. A próbaidő nem csak annyit jelent, hogy addig el lehet küldeni a melóst. Ha nem tetszik a hely addig illik kilépni. Az ilyet a CV-ben sem kell feltüntetni. Aki ezt később zokon veszi azzal nem érdemes foglalkozni.

    A cikk vége szintén tanulságos és nem meglepő. A magyar kkv-kat rossz munkahelynek tartják a fiatalok ... és nem alaptalanul. Tisztelet a kevés kivételnek 99.9%-uk 1-2 év alatt képes kiégetni a legkreatívabb embert is. Nyugaton a multikra mondják ezt, de a magyar kkv-nál a multi is jobb.