• fszrtkvltzttni
    #49
    A vágykeresztség jó példája annak amit noland mondott. A vallás toldozgatása foltozgatása. Mert ugye ezt is utólag tették bele.
    De ne az egyház fércmunkájáról beszéljünk. A biblia alső két fő bűnét minden pogány elkövette. Persze mondhatod, hogy ha mellette szent emberként éltek akkor valószínűleg megbocsátott nekik az isten. Az esélyegyenlőség viszont meg akkor is csorbul. Mert a biblia is kimondja, hogy az egyszerű ember gyarló, és bűnre hajlamos. Jézus pedig pont azért jött le, hogy tanításával, és halálával megváltsa az emberiséget. A halállal való megváltás ok. A tanítás viszont nem, mert akihez nem jut el, az kisebb eséllyel lesz jó keresztényi mércével. Mert ugye azt te se gondolod, hogy van univerzális jóság. A vágykeresztséget valószínűleg pont ennek a tompítására találták ki.

    Az izraeli királyság előtti és utáni időkről van írásos emlék, de magáról az izraeli királyságról nincs. Ez a rész csakis a szent szövegekben található. Ha ezt cáfolni tudod, akkor szólj. Amiről még beszéltél, az egyébb, külső írásos forrással alátámasztott bibliai történetek, azokat nem vontam kétségbe. De tény, hogy kizárólag ezek hitelesítik az izraeli királyságról szóló részt. Ez egyrészt elfogadható, másrészt furcsa, hogy a mindent följegyző egyiptomiak elfeledkeztek egy virágzó szomszédos kereskedő országról, meg egy feleségül adott hercegnőről.

    Felsorolhatod itt az összes jócselekedetét az egyháznak, nem is fogom cáfolni, de azok se fogják cáfolni a tényt, hogy a pogányoknak a katolikus kultúrával való találkozása általában nem volt túlságosan keresztényi. Hogy ezt személy szerint kik és milyen indíttatásból követték el, az más dolog. Külön kellene választanod az egyházat, annak felekezeteit, az egyes embereket, és a vallást.