zord01#23
Nekem még soha nem volt olyan játékom, ami tetszett volna, és nem játszottam volna végig.
Spec nekem is a Mass Effect 3 volt a tavalyi év játéka, annak ellenére, hogy a Hitman 5-t, ck 2006-óta, a BM-óta vártam. Az jó nagy csalódás volt, minden téren, de azért végignyomtam. Nem volt nehéz, mivel átkozottul rövid is volt.
Igazából csak olyan játékokat hagytam abba, amik nem tetszettek (rövid lista: Blitzkrieg, NFS: Pro Street, Pszichotoxik, TombRaider valahány, Hegemonia (maga a játék tetszett, az irányítás nem, és valahol elakadtam, de vagy 2-3 próbálkozás után is. Valamit nem adott be, vagy én nem találtam meg. Elegem lett)). Sokkal inkább jellemző, hogy még azokat is végigjátszom, amik nem tetszenek (feltéve, hogy azért játszhatóak). Ilyen volt pl. a Crysis (béna Chrome nyúlás: grafikán kívül nulla), a FarCry (borzalmasan szánalmas, és unalmas volt, azt is csak a grafika vitte a hátán).
Ami vicces anno sok éve, haveromnál láttam, és nagyon kedvet kaptam a San Andreasra, aztán hazahoztam, belekezdtem, de abbahagytam. Utáltam benne bringázni az elején. Megutáltam a játékot. Eltelt egy fél év, belefutottam egy videóba, és megint kedvet kaptam hozzá. Nagy nehezen, durrogva, any*zva végignyomta az elejét és... és váááááááá... kedvenc játékaim egyike lett, és a mai napig nem volt játék, amivel egyhuzamban többet játszottam volna. Úgy értem OK. UT még ma is fent van a gépemen, és a halóval is játszottam 3-4 évig, de a GTA-SA volt az, amit a legtovább tartott kijátszanom. 100%-ra kitolni vagy 2 hónap volt, napi több órás játék mellett. (Ezért nem is merem feltenni a GTAV-t. Ez ma már nem fér bele az életembe).
Egyéb iránt azt vettem észre, egyre bizalmatlanabb vagyok az új játékokkal kapcsolatban. Nem akarok már időt-energiát fordítani egy új játék megtanulására, inkább a régi kedvenceket tolom. Az elmúlt pár évben tényleg csak a legnagyobb kedvenceim folytatásait játszom végig. És sajnos ezek is sokszor csalódást okoznak. ME3-nak az összecsapott, és undorítóan profitvadász vége tett be. (Legalábbis úgy sejtem eredetileg fizetős lett volna az Extended Cut DLC, csak a közfelháborodás miatt lett ingyenes.)
HItman 5 úgy volt sssssz.. ahogy volt, NFS szérával évek óta nem játszom (Unedercover volt az utolsó, azt szerettem, de pl. Pro Street és Carbon ritka nagy csalódás volt. A Run meg a mostani borzalmat már meg se vettem…).
De pl. Max Payne 3-t sem tudom felrakni, mert valahogy én úgy érzem, annak a szériának a 2. résszel vége. Ismerem a történetet, stb, de képtelen vagyok magam egy Mona utáni korszakra rávenni. Ez számomra olyan, mint egy Hamlet 2. rész lenne…
Szóval számomra nem igazán nehéz úgy újra elkezdenem egy játékot, hogy eldöntöm, hogy játszani akarok vele. Mert ezt azért teszem, mert szerettem, szeretem az adott játékot. Persze ilyenkor tény és való, hogy el kell telnie pár órának mire visszaszokik az ember, de ez nem a világ vége. Amit viszont gyűlölök, az a DLC. Annál undorítóbb dolog a világon nincs. Félkészen kapunk egy játékot, még költsük rá a játék árát még egyszer, töltögessél le minden szir-xart, és akkor talán megkapod azt a játékot, amit eredetileg meg kellett volna kapnod.
Az a baj a DLC-vel, hogy nem PLUSZ vagy EXTRA tartalom, hanem sok esetből alapvető dolgok vannak kihagyva a játékból, amiről az ember tudja, érzni, hogy HOPPP, itt egy rés, itt most lennie kellett volna valaminek. Lásd ME2 Shadowbroker, ME3 Extended Cut.
A DLC-k másik fele meg relatíve értelmetlen (plusz páncél, fegyverek, stb. semmi értelme…)
És az a leg gusztustalanabb a DLC-kben, hogy általában a játék megjelenésekor még nem álnak készen, így hatalmas lyukakt hagynak a magában a játékmenetben. Ez idegesítő, bosszantó, és elszomorító. Aztán persze várd meg a DLC-t, és 3 hónap múlva kezd elölről a játékot. Hát az any**k P****(alacsintá)ját a fejlesztőknek.
Spec én úgy voltam anno vele, hogy nagyon vártam a ME3-hoz az Omega DLC-t de később jelent meg, mint hogy végigvittem. És már nem bírtam magam rávenni, hogy újra végigvigyem. Sőt egyáltalán, hogy felinstalláljam a játékot.
Most úgy vagyok vele, hogy ha lesz időm, az 1. résztől végigjátszom a trilógiát, és akkor majd lesz már Omega DLC is. Addig meg szopjanak sünt a „kedves” készítők…