• Vol Jin
    #6
    Úgy 10-15 éve az volt a slágerszöveg, hogy interaktív tévé lesz, és az lesz a jövő. Amikor konkrétan rákérdeztek az emberek, hogy ez mit jelent, a válasz az volt, hogy? "interaktív tévé lesz, és az lesz a jövő."

    Szóval nagyjából valaki egyszer kibökte, és mindenki elkezdte ismételgetni, mert hát ezt kell mondani most, nem azt, hogy infosztráda.

    Megjelent pár setupbox, és benne a videotéka lehetősége. Nagyjából nem érdekelt senkit. Mondjuk, ha pár tíz dollár a tévé előfizetés, miért fizetnének az emberek pár filmért ugyanennyit. Főleg, ha felfutott a warez is.

    Na most, ha egy tévé csatlakozik az iTunsra, az nem technológiai durranás, hanem üzleti. Nem innováció, csak egy üzlet. Ami garantált bukás minden esetben. Bár az applenek lehet, hogy siker lesz, mert van egy fogyasztói bázisa, akik mindig szükségét érzik annak, amire nincs is szükségük, és ehhez elegendő, hogy azt mondják nekik, hogy nektek erre szükségetek van. Utána mások is szükségét fogják érezni, a többi gyártó is belép majd erre a piacra, és az lesz a közvélekedés, hogy az apple megint forradalmasított, feltalált valamit.