• Archenemy
    #512
    "Miután én rólatok, mint hívőkről beszéltem, HOZZÁM szóltál egy olyat, hogy az ateistáknak meg kevés a gyerekük. Ezt teljes joggal vettem ateistázásnak. Innentől nyasgem."

    azt írtam, hogy hívőnek lenni evolúciósan előnyös, ateistának lenni meg hátrányos, mivel akkor pont a vallások előnyeiről volt szó

    alá is támasztottam linkkel, ami ugyan nem akadályoz meg téged abban, hogy folyamatosan azzal támadj, hogy nem támasztom alá amit írok, de hátha más okul belőle :)

    itt van:
    http://www.scilogs.eu/en/blog/biology-of-religion/2011-01-06/atheists-a-dying-breed-as-nature-favours-faithful-sunday-times-jan-02-2011-jonathan-leake-full-draft-version

    azt nem írtam, hogy ateista vagy, mivel tisztában vagyok az ateista és az agnoszticista közti különbséggel

    ennyit nem tudsz belátni régóta

    "Igen, amit le is csaptam rögtön, hogy nem a tudósok vallásosak, hanem az átlag paraszt."

    és megint: te fogsz egy légbőlkapott kijelentést, és tényként kezeled, miközben engem azzal vádolsz, hogy nem támasztom alá, amit írok

    tessék, megcáfolom:
    http://epiphenom.fieldofscience.com/2011/09/are-educated-people-really-just-as.html

    rövid rezüméje: a tanult emberek kevésbé vallásosak, abban az értelemben, hogy kevésbé tartják a saját vallásukat az egyetlen igazságnak.
    viszont vallásosabbak, abban az értelemben, hogy gyakrabban imádkoznak, és járnak templomba.

    tehát nem, nem igaz, amit erőltetsz, hogy "a parasztok vallásosak, az okosak meg nem"

    persze hiába írok én akármit és támasztom alá linkekkel, megint az lesz, hogy fű de nem indoklom meg az álláspontomat :) Egy kijelentés, hogy "a parasztok vallásosak csak", az meg aztán az indoklás magasiskolája :)

    A reneszánszot sokadszor hozod fel, mint az ókor felé visszanyúlást, na de hogy lehetséges, hogy az ókorban olyan fejlettek voltak az emberek? Biztos nekik nem volt vallásuk, azért volt ez lehetséges
    .
    .
    .
    oh wait. Ja de, mégis volt vallásuk :) Akkor mondhatjuk, hogy az ókori emberek (itt a görögökre, rómaiakra gondolok) viszonylagos technológiai fejlettsége és a szerteágazó, gazdag vallásuk mégis együtt tudott élni?

    akkor most a görögöknél a vallás mégsem zárta ki a tudományt? :)

    "galilei, inkvizíció"

    Ezek valóban az egyház sötét múltjához tartoznak. De ennyire leredukálni az egyház tevékenységét nagy hiba. Igen, nem jó, ha az egyház teljhatalmat kap, bár én sosem állítottam, hogy ez jó.

    ez olyan, mintha azt mondanád, hogy "a víz nagyon ártalmas az emberekre, mert bele tudnak fulladni". sok olyan dolog van, ami bár alapból hasznos, túlzott adagban káros, nyilván a vallás is ilyen

    "post hoc érvelés"

    jobb, ha írok egy analógiát:
    - minél jobban elterjedt a mikrohullámú sütő egy országban, annál hosszabb lett az átlagos élettartam (igaz)
    - tehát a mikrohullámú sütő hosszú életet okoz (nem igaz)

    ezt követed el sokadjára. A reneszánsz elterjedését elsősorban az okozta, hogy lehetett már nyomtatni könyveket, nem a szerzetesek másolták egyesével, kézzel. lásd pl. az általad idézett wiki oldalt is. nem pedig az, hogy "Aztán az embereknek elegük lett az ájtatoskodásból", amit te írsz, természetesen kijelentésként, hiszen neked szabad csak úgy légbőlkapott kijelentéseket tenni:)

    ha meg kéne fognom egy pillanatot, amikor azt mondhatjuk, hogy "Aztán az embereknek elegük lett az ájtatoskodásból", az inkább mondjuk a francia forradalom lenne. A reneszánszban masszívan és vastagon benne volt az egyház, nem szorult vissza sehova.

    ami meg a tudományellenességet illeti: komolyan úgy gondolod, hogy egy középkori ágyúöntő, hajóács vagy mérnök munkáját befolyásolta az, hogy a nap kering a föld körül, vagy fordítva? milyen konkrét tudományos fejlődést hátráltatott?

    "Lol, 'nem volt egyház egyáltalán'... Olyan példákat hoztál csak, ahol éppen a _Római Katolikus Egyház_ nem volt ott"

    nem, az előtt felhoztam pl. afrikát is, valamint te felvetetted észak-amerikát is

    másrészt döntsd el akkor lassan, hogy a maják most fejlettek voltak vagy sem :)

    "Szóval már megint hazudsz."

    nem, te hazudsz, bár szerintem inkább csak tévedsz

    "(Pl robotika, amiben a szintén nem keresztény Koreával együtt a legfejlettebb)
    "

    Koreával egy kicsit mellélőttél, mert a legnagyobb vallás ott a kereszténység (ha egybeszámoljuk a protit és a katkót) :)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_South_Korea

    "Protestant missionaries entered Korea during the 1880s and, along with Catholic priests, converted a remarkable number of Koreans. Methodist and Presbyterian missionaries were especially successful. They established schools, universities, hospitals, and orphanages and played a significant role in the modernization of the country. "

    felhívom a figyelmedet, hogy megint alátámasztottam, amit írok, te meg megint nem, de mégis valahogy az a meggyőződésed, hogy én nem teszem ezt, te meg igen

    "Na most már baszd meg a kurva anyád, de tényleg. HÁROMSZOR kijavítottam már a tévedésem, de rugózz még rajta te faszarcú."

    egyrészt: stílus.

    másrészt azt állítottad, hogy a tévedésed mindössze annyi volt, hogy összekeverted a "felvilágosodás" és a "reneszánsz" szavakat.

    ugye eredetileg azt írtad, hogy a puskapor (katedrális, stb) a felvilágosodás után terjedt el, itt helyesbítetted később a "felvilágosodás" szót "reneszánszra"

    a fenti helyesbítésedet figyelembe véve ezt úgy kell érteni, hogy a puskapor a reneszánsz után terjedt el, ami szintén butaság, mert előtte.

    de ugyanez igaz a katedrálisokra is pl, amik már a reneszánsz előtt is épültek, holott ott is azt állítottad, hogy csak utána.

    ne haragudj, de ezek annyira egyszerűen ellenőrithető tények, tényleg kínosnak érzem, hogy ilyeneket kell bizonygatni, nem lehet, hogy kicsit elfogult vagy?