• Magyar Betyár
    #511
    Engem kicsit sem hatna meg, ha azt mondanák találtak mikroba vagy valami hasonló kezdetleges formában életet a marson. Bár nincsen rá bizonyítékom és hiszek abban, hogy technikailag fejlettebb idegen fajok már nagyon régóta itt vannak és figyelnek minket ahogy mi tennénk azt a marsi élettel ha volna olyan.
    A mi jelenlegi technikai tudásunk ahhoz elég, hogy a naprendszeren belül végezhessünk megfigyeléseket. Elméletileg tudnánk meszebb is menni ha akarnánk de a földi társadalmi élet úgy alakult ki, hogy igazából nem képes nagyobb faji összefogásra egy komolyabb expedíció létrehozásához.

    Gondoljatok bele ha a föld nem lenne olyan megosztott amilyen akkor a jelenlegi technikai tudásunk is elég lenne ahhoz hogy eljussunk a legközelebbi csillagrendszerbe ami 8.4 fényévre van. Ha lenne nagy összefogás és ennek a célnak szentelné a föld a legnagyobb figyelmet akkor simán építhetnénk egy óriási űrhajót amivel a kiválasztott önkéntesek igaz nagyon nagyon sokára de eljuthatnának oda. Persze ez egyirányú út lenne és soha nem jöhetnének vissza, még azt is megkockáztatom, hogy többgenerációs utazás lenne, tehát az elindultaknak csak az unokáik érnének oda de mit számítana. És ha odaértek akkor ott leparkolva tanulmányozhatnák az a csillagrendszert és létrehozhatnának egy sajátos kolóniát. A földről pedig lehetne nekik folyamatosan küldözgetni utánpótlást autómatikus teherűrhajókkal.


    Persze ez írgalmatlan mennyiségű pénzbe kerülne de hát tulajdonképpen kit érdekel????? Számít a pénz valamit is az emberiség jövőjében? Nem lehet megenni nem lehet meginni max fűteni vele igen rövid ideig. Mégis a pénz az ami irányítja a földet és leginkább akadájozza a techinkai fejlődésünket