Europa Universalis IV
  • Xsillione #9656
    Sajnos nem tudtadam folytatni (CTD minden alkalommal), a vásárlás simán ment minden trükk nélkül, lehet, tényleg bug volt és patchelték azóta.
    Tech pontok: rakj párat a technológiára (öngerjesztő előny), a maradékot meg érdemes a lakosság és a gazdaság növelésére meg adózásra költeni, később esetleg kolonizálásra (bár ahhoz elég magas tech kell és baromi drága.)
    Nem kell fullra hozni, rakj egy barátságos 20% küröli összeget a gazdaság növelésére és hagyd rá az időre. Persze ha van egy nagy és erős tartomány ami nagyon elmaradott, akkor azt érdemes célzottan kicsit húzni, de nem nagyon.
    Sereg gyorsan növelhető, így ha van anyagi tartalékod, akkor nem kell fenntartani, szépen hozza, hogy az állandó sereg gazdaságilag nem opció, ahogy a növekedés is problémás. egy meghódított tartomány 10-15 év múlva lesz core, ám a kultúra csak nagyon lassan aszzimilálódik magától, hameg fizetsz érte, akkor a gatyád is rámegy, ráadásul sereg is kell, hogy bevételen legyen. Így messze nem olyen egyszerű WC-znmi, mint az EU-ban, ahol coring vallás és szeperatizmus elmúltával mindenki boldog az új országban a játék végéig. Itt fél évszázad múltán is még csökkentett bevételeid lesznek egy idegen tartományból.