Europa Universalis IV
 • Xsillione #9653
  Egy gyors kört tetterm vele, még később biztosan visszatérek rá.

  Ami jó:
  Valódi emberek és gazdaság, nem bizonytalan fejlődési pontokban méri egy tartomány erejét, hanem van benne 12357 ember (igen, darabra ennyi), akiknek mind ismerjük a kultúráját (nincs vallás és kultúra külön, csak kultúra, ez részben hátrány részben rendben.) A gazdaság hasonló, 3247 arany értékű az adott tartomány gazdasága, amiből az adők technikák és egyebek alapján kapsz valamekkora elkölthető bevételt. Ha harc van tartományban, akkor x ember és y gazdaság megesmmisült, nem pedig két évig 95%-on a kifisztottság, majd nyomtalanül helyreállt. A katonaság szintén, ha 100 embert besoroztál, akkor a tartomány lakossága csökkent 100 (nem dolgoznak a földeken), ha ezek meghaltak egy harcban, akkor sanyi, nincs magától újratermelődő haderő.

  Ami rossz:
  A technológia egy szimpla szám, cserébe a tartomány és az ország technológiája külön kezelt, a frissen meghódított afriaki tartomány nem fog Európai szinten termelni, sőt a gazdasági fejletség egy további szám, ami nem mehet a tartományi tech fölé, azaz a friss kolóniád egfy darabig nem lesz egyszinten a régi tartományaiddal.
  A kereskedelem nagyon könnyű, számos tartományt meg tudtam venni, bár ez lehetne jó is, ám kissé túl egyszerű, persze lehet, hogy csak bugos az AI.

  Utoljára szerkesztette: Xsillione, 2018.11.24. 18:16:21