• kvp
    #7
    Az irant ert tamadasok mogott joreszt nem az usa, hanem izrael all. Mondjuk a cia-n keresztul mar csinaltak ilyet a szovjetekkel is, amikor 'hagytak' ellopni egy preparalt szoftvert aminek hatasara egy teljes olajfinomito es a hozza tartozo csovezetek szallt el. Azota tudjak az oroszok, hogy az amerikai szoftver az minimum gyanus.

    Ezzel szemben kina nem veletlen hasznal sajat fejlesztesu szoftvereket es nem veletlen, hogy amikor a lenovo felvasarolta az ibm pc reszleget, akkor kitiltottak a pentagonbol a lenovo-s gepeket, mert a kinaiak a vasarlas utan a sajatjukra csereltek a titkositasi modul mester kulcsat. Jo ideje megy az egesz oda-vissza, csak ujabban az internet miatt lebuknak. A gond az, hogy ezek a kodok mar ki vannak fejlesztve es publikusak is, igy ma mar barmilyen hozza nem erto gyerek kepes felhasznalni oket es elofordulhat, hogy pont az usa ellen. (ahhoz, hogy valaki kepes legyen egy fegyvert hasznalni, nem kell tudnia fegyvert kesziteni) A masik gond, hogy az atommal ellentetben egy digitalis tamadashoz nem kellenek jelentos eroforrasok, tehat leviszi a tamadasi lehetoseget az ellenseges allamok szintjerol az utankozo gyerekek szintjere.

    ps: Az amerikaiak belso halozata is fertozott par dologgal, csak nem igazan akarjak beismerni. Neha kiderul, mint pl. a legiero dronjai eseten, amikor a vegas melleti iranyito kozpont fertozodott vegig.