• Bannedusermail
    "Bárki bármit is mond, ha az embert a többi állathoz hasonlítjuk viszonylag jámbornak mondható. Nagyjából semmilyen más élőlény nem képes ilyen népsűrűségben ilyen viszonylag kevés konfliktussal/agresszióval élni."

Én azon döbbenek meg rajtad, hogy nagyon sok dolgot tökéletesen látsz, tiszta a logikád, mint például most ezzel a kijelentéssel, máskor meg olyanokat írsz, hogy ledöbbenek, hogy ki ez a "bolond".

Tényleg minden élőlény agresszívan territoriorális, ha lehetősége van rá, tehát a nyúl, mondjuk az oroszlánnal szemben nem. Van is erre egy kifejezésünk, hogy farkastörvény, önostorozás meg megy ezerrel, hogy az ember ilyen gonosz meg olyan gonosz, de csak mi vagyuunk humánusak akkor is, ha az ellenérdekünk. Tehát a delfinnek nem tápláléka és nem természetes konkurense az ember, tehát a delfin nem látja azt, hogy az ember valójában a konkurense, ífy fütyörészve lubickol mellettünk, de kérdezzünk már meg egy tonhalat. Na ő nem mesélne szépeket a delfinekről...

Nem tudom, most ezzel mit akartam konkrétan mondani, de valami olyasmit, hogy az ember tudatosan is tud jó lenni, ami nem jellemző az élővilágra.