banner
  • hykao #5130
    Korai hozzáféréssel max azt lehet beszopni, hogy félbehagyják, de ez az elérhetővé váláskor nagyjából lemérhető. Azt el kell mondjam, hogy azért találkoztam már olyan korai hozzáférésű játékkal, ami a CP2077 1.21 verziójához képest is befejezettebbnek tűnt. Sőt. Nem is eggyel. Igaz olyan is volt, hogy 5 részre tervezett sorozat csak a 2. részig jutott el. Ám ekkor is csak nyomott áron a két részért fizettél.

    Azért alacsonyabb áron korai hozzáférésű termék összehasonlíthatatlan azzal a valahogy kialakult gyakorlattal, hogy előre fizetsz teli, sőt tripla árakat - ha éppen hatalmas griff madár vagy - egy "majd valamikor elérhetővé váló" termékért, úgy, hogy mára már semmi se szent, komplett hazugság ígéretek, kamu prezentációk képezik a reklám szerves részét, és a végén még kellemetlen szót emelni, hogy mi ez az egész, mert még az előre fizető, mindent lenyelő, érzelmileg valamiféle stockholm szindróma szerűen a kiadókhoz, fejlesztőkhöz elvakultan kötődő előrendelgető szerelmesek, előbb harapják le a fejét az embernek, minthogy belássák, hogy a lelkes garázs cégekből - vagy esetünkben másolt CD-kkel feketéző bolhapiaci árusokból modern kori üveggyöngy kínáló hódítók lettek, és már rég könyékig turkálnak a seggükben, és báboznak velük...
    Persze aztán lehet, hogy ez esetben is csupán arról van szó, hogy nehezebb beismerni egyeseknek, hogy mekkora griff madarak lettek valahogy szépen, előre fizetgetéssel, tripla áron porfogó, semmirevaló kacatok birtokosai...mint megállni egy percre, és őszinteséget gyakorolni legalább magukkal szemben, és azt mondani, na jó, elég ebből a baromságból.

    Itt már a minimális tisztelet, vagy legalább a látszat sincs meg a vevőkkel szemben. Előre kapnak pénzt, felcsigáznak boldog boldogtalant, akár komplett hazugságokkal, amit a végsőkig fenntartanak, sőt akár még megjelenés után is...és sajnos, hogy ez eddig fajuljon, kellettek a vevők is, akik jelentős része a végsőkig képes szemet húnyni, előre fizetgetni. Nem csak a teli árú meg sem jelent termékért, hanem a jövőbeli ki tudja milyen többlet tartalmakért (amik a mára a végsőkig pofátlanodott piacon, néha már megjelenéskor benne vannak a termékben, csak később és/vagy plusz pénzért kapod meg ami amúgy alapból járna...), műanyag szobrocskákért, brossúrákért, térképekért, vagy épp könyv szerűvé avanzsálódott játék ismertetőkért, leírásokért.

    Szerencsére mivel elhúzódott a játék megjelenése, a magam csecsebecséit viszonylag olcsón be tudtam szerezni. :) A CP2077 dizájnolású Xbox One X-et bolti állapotban 7 további új játékkal 90e-ért, a bontatlan műanyag dobozos PC verziót pedig 7e-ért (térkép ebben is van, plusz a játék zenei anyaga 2 CD-n. Fizikálisan játék lemez nincs benne már szokásosnak mondhatóan, csak a GOG kódot tartalmazó plasztik kártya)
    Ha a covid és egyéb tényezők nem akadályoznának, simán az éves évvégi ukrajnai kiruccanásom alkalmával kint még olcsóbban vettem volna meg. :) Olyan 800-1000 forintnak megfelelő hrivnyáért. :) De még az is lehet, hogy kirúgtam volna a hámból egy gyűjtői verzióval. :) Cirka 10-15e körül láttam legutóbb más játékok nagy dobozos extra kiadásait átszámítva. :)

    Ebből a nagyobbik tétel szerencsére bőven nyújtott élményt (és valószínűleg még fog is egy darabig) a CP2077-en túl is. Bár ha másfél évvel a játék megjelenése előtt vettem volna meg teli áron 150e-ért, plusz 7 játék nélkül, és végül az történt volna, amit itt sokan preferálnának - miszerint meg se jelent volna végül a játék ezen a külön neki dizájnolt konzol platformon, akkor azért biztos kiakadtam volna, főleg, hogy nem ám csak egy matricázást, vagy másmilyen színválasztást takar a CP2077 verzó, hanem vették a fáradtságot, és az egyik oldal Samurai lenyomatos, a másik oldal, mintha valami ósdi tároló lenne, össze vissza van koptatva, karcolva, a kontroller szintúgy - a feliratok szerint Arasaka gyártmányú :D , és a játék beli talán liftekben ránk köszönő, durva vonalvezetésű fordított N betűs No Future véset is bele van karcolva... :)
    Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.04.18. 22:59:53