• winnie
    #23
    szerintem csak nem érted a kritikák lényegét. persze, hogy mindenki saját ízlése szerint dönt, ilyet leírni is totálisan felesleges - mi volt a motiváció? mint ahogy az se legyen már felfedezés, hogy egy 5-6-os imdb pontszámú film lehet neked 10-es, mert az 5-6 sok 1/10-ből és 10/10-ből áll össze, meg talán még több 4-5-6/10-ből. a tömeg pontszáma csak százalékot fejez ki, hogy jó eséllyel vagy kevés eséllyel fog-e neked bejönni.

    amit az ember meg akar nézni, azt legtöbbször megnézni - nagyon ritkán, ha mindenki lehúz valamit, főleg olyan, akiknek ad a véleményére (haver, stb) és nagyon nincs szabadideje, akkor nem nézi meg. nyilván a kritika nem azoknál a filmeknél lényeges, amik érdekelnek téged, hanem segít mondjuk olyan filmeket találni, amikről nem tudsz, vagy ha nincs arra időd, hogy heti 20-30 filmet megnézz és nem random akarsz dönteni, akkor segít eligazodni.

    és hiába bírod, ha valaki trailerre alapoz, filmeknél vagy arra, vagy kritikára tudsz alapozni, másra nem nagyon.

    annak a legjobb, akinek van annyi ideje, hogy mindent megnéz, mert ő látja a heti 2-3-4 zseniális filmet, de eközben belefut a 6-10 közepesbe és a 15-20 bénába is (nem jó arány, de a legjobbakat mindenképp látja). akinek nincs heti 20-30 filmnyi ideje, annak valahogy választania kell, és én például rengeteg zseniális filmből kimaradtam volna idén, ha arra alapozok, hogy az egymondatos tartalom alapján mi érdekel. viszont kritika alapján rengeteg jóságot sikerült megnézni - és nagyon kevés volt, ami nem jött be (ez elkerülhetetlen, nem jöhet be minden istenített film, csak ha nagyon átlagember az ember:)