• blasko1990
    @modern
    Nagyon nincs halálra ítélve , mert sajnos ez jellemzi a mai piaci kultúrát , ha tetszik , ha nem s egy jó ideje így működik , s fog is , ha nem így működne , akkor nem lenne harmadik világ , s a világ legprofitálóbb cégei nem a gyógyszergyárak lennének.. A nyitott piacon a tőke uralkodik , így működött régen is , csak azóta szembetűnő , amióta itt a 21-ik századi "információs társadalom" ,amióta 1clickre van minden.
    pl: Amikor a 18.században Angliában bevezették az újfajta szövőgépeket , akkor több mint 1millió szövőmester és családja halt bele az éhezésbe technológia elterjedése után , mert szinte adott falvak lakosainak volt ez a szakvégzettsége , és a gép rengeteg ember munkáját feleslegessé tette.
    Amit felhoztam az már bocsánat , kézzel fogható dolog , a 4P piaci modell nemegy eleme. Lehet , hogy neked nem mond sokat , de arról én nem tehetek. Ha észrevetted volna nem érveltem egyetlen szavammal sem a szemlélet ETIKAI HELYESSÉGE mellett , hanem csak púder nélkül elmondtam , hogy milyen típusú piaci trendek és események teszik lehetővé nekik ezt a nagy profitot. Azért nagy a különbség a két dolog között.
    Egyetérteni nem értek ezzel egyet de ettől függetlenül ez van. S csak azért mert leírtam , hogy szerintem mi alkotja itt a profit nagy részét még nem vagyok "ultraliberális " XY mert éppenséggel a megmaradt szabadidőmben egy NGO szervezetnél segédkezem , ami által 111 országba szervezünk ingyenes oktatásokat , valamint a partnercégekkel szakmai képzéseket nemzetközi szinten , valamint segélyprogramokat.