• Darth Revan9
  #18
  "KImaradt: ha van egy ilyen kultikus filmtrilógia, mint az SW, akkor valami hihetetlen nagy gányt kell összehozni, hogy egy ilyen erős rajongótábornak a második részre eltűnjön az egyharmada."

  Az hogy a Baljós árnyak gány volt elég szubjektív.
  Szerintem nagyszerű lett a Baljós árnyak. Ez is szubjektív.
  A rajongó tábor egy része elhagyta a fedélzetet. És? Megbukott a film? Nem. Vannak olyan rajongók akik mind a hat Star Wars-t szeretik? Igen, vannak. Vannak olyanok, akiknek nem tetszett a prequel? Igen vannak, de hogy nem tetszett nekik az az ő bajuk. Attól még változtat a tényen, hogy az EP2 és az EP3 is zajos sikerek lettek és nem bukások.

  "Részedről egy dolog a fanatizmus, de más dolog a vakhit. El tudod képzelni, hogy mi lehet egy SW-rajongó véleménye a Baljós árnyakról, ha képes volt a kedvenc trilógia után nem jegyet váltani a Klónok támadására? És 33% gondolta így. Minden harmadik rajongó kvázi szakított az új trilógiával. Hogy egyrészük utána visszatérjen, ami azt jelzi, hogy a Klónok támadása már sokkal jobb fogadtatásra lelt."
  Igen, találkoztam ilyen véleményekkel a Baljós árnyakkal kapcsolatban. Személyes véleményem az, hogy ők nem tudtak kilépni a klasszikus trilógiából és azt várták, hogy az új trilógia a régi elemeit fogja másolni és az újításokat semmilyen téren nem tudták elfogadni.
  De rengeteg olyan véleménnyel is találkoztam, akik meglátták a Star Wars-t az új trilógiában is, és ők mind a 6 filmet szeretik, egységesként kezelik. És ezek a rajongók azok, akik miatt az EP2 és EP3 nem bukott meg, hanem az elkészítésének az árát többszörösen képes volt visszahozni.