• nyaSGem
    #188
    Ez a Nexus tényleg egy segglyuk, ha így gondolja.
    Vagy akkor most kérdezzem azt, hogy a hittel együtt jár kisfiúk szexuális megrontása? Mert az a sok száz vagy ezer pap akik ilyeneket tettek, hívő embernek mondták magukat.
    Nagyon sok hitetlen ateistát ismerek, akik nagyok sok hívő embernél sokszorosan különbek.
    Van nagyon jó barátom aki nagyon hívő ember és még egyszer sem kérte számon tőlem, hogy nem látott vasárnap a templomban. Soha nem is fog és azelőtt sem láthatott soha. De tudja, hogy jó ember próbálok lenni enélkül is.
    Én a tisztességben, a becsületben, az alapvető jóságban hiszek. Így próbálok élni is. Persze néha elcseszem, de utána nem szaladgálok templomba álszent módjára, hogy ott majd nekem megbocsássák a bűneimet. Mert sokan csak ezért járnak oda, amúgy leszarnak mindent és mindenkit. Legjobb példa erre a legparasztabb gengszterek autójának visszapillantó tükrén lógó giccs kereszt. Így próbálják mindennapos bűneiket elsimíttatni. Vagy a szomszéd bő, aki fűvel fával összefekszik pedig férje van és gyerekeik. De a templomban minden vasárnap ott van. Én inkább nem állok be az ilyen hívők közé, hanem megpróbálok ritkábban rosszat cselekedni...