• NEXUS6
    #1248
    1.
    Még mindig nem érted látom.
    Az, hogy nem megbízható a hipnózis, mint információ kinyerő eszköz, az azt is jelenti, hogy hatékonyan képes módosítani a rendszer állapotát.
    Mi a fiktív emlék, van ennek értelme?
    Az emlék csak emlék, mindig fiktív, hiszen olyan dologra vonatkozik, ami már ellenőrizhetetlenül elmúlt, ráadásul az emlék keletkezésekor is már eleve torzult valamilyen formában (lásd érzékcsalódások). Nem egzaktsága a fontos az emléknek, hanem hogy koherens legyen, összhangban álljon a személyiséggel, a szellemmel.
    Ezt lehet arra is használni, hogy a személyiséget megváltoztassuk.
    És hogy scifizzünk.
    Tovább menve, van olyan, hogy valamelyik múltbeli élettel nem koherens az adott emlék? Ha a világ párhuzamos univerzumokból áll, akkor található olyan is, amivel meg koherens.
    Ha az emlék megváltozik, akkor ez egy másik párhuzamos világ lesz értelemszerűen.
    Egyszerű ez, vedd már elő a fantáziádat kicsit!


    2.
    Agyhullámmal vezérelt kontroller. Szóval egy biofeedback-re használt EEG-t (és nem EKG, mint a cikkben, mert az a szív elektromos aktivitását méri, nem az agyét)akarsz rámsózni, gondolatolvasóként! kb 40 éves találmány, de ügyes! Jó próbálkozás volt. (Nem volt jó, de nem akarom, hogy elveszítsd a csüggedésed.)
    Gyógyszeres emlékrögzülés törlés. Ez azért még iszonyú messze van attól, hogy beveszek egy gyógyszert ha elhagyott a kedvesem és annyi. Ilyen célzot emlékezet törlés még nincs. A patkányokkal meg ugye nem csináltak tesztet, hogy közben hány százalékkal esett az IQ-juk, szerintem sokkal. Kis mellékhatás lehet.
    Ez az MRI-s gondolatolvasás valamivel bonyolultabb képet ad az agy aktuális működéséről, mint a korábbi EEG-kontrolleres. De ettől még nem tudjuk, hogy amikor az adott lokális agyterületek aktivitása egy adott mintázatot mutat, az konkrétan milyen iformációfeldolgozást is jelent.
    Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a számítógéped meghajtóled villogásából próbálsz rájönni, hogy éppen milyen program indult. Mondjuk valszeg pl megfogod ismerni a windózt, meg hogy aha most a fotosop indult, meg ilyenek.:)
    És fogsz tudni egyetlen bitet is a Win 5 millió sorból álló programjából!?
    NEM!

    Igazad van, az agy, a hozzá kapcsolódó tudat nem máshogy működik.
    Hanem továbbra sincs halványlila segédfogalmunk arról, hogy hogyan működik egyáltalán!

    3. Valami előjön a génállományból, van ami nem. Anyámnak pl genetikai alapú retina degenerációja van, gyerekeknél nem jön elő, unokáknál valószínűleg igen.
    Nem az a lényeg, hogy mi van bennünk, hanem hogy ami előjön azzal mit kezdünk és hogy áll hozzá a társadalom, illetve esetleg isten, ha van. Ez az értelem, hogy nekünk mit jelent egy ilyen szitu, hogy találunk-e benne olyat, amit használhatunk, amiből építkezhetünk.
    Egy betegség önmagában értelmetlen, ha a betegség értelmetlen és véletlenszerű akkor az élet is az. Hawking kb így gondolkodhat.
    Remélem te nem.