• NEXUS6
    #1222
    Érdekes, hogy pl a görög és a római kultúra, ami a civilizációnk alapjának tekinthető több istenhitre épül. Aztán ez keveredett később az erős monoteisztikus hatással, illetve filozófiai tanokkal. A Római birodalom aranykorában kulturálisan, ha a vallást ilyen szempontból nézzük hasonló a mai Japán, vagy általában a kelet viszonyaihoz. Ott a shintó jelent egy ősi többistenhites alapot, amire a taoizmus, buddhizmus és akonfucianizmus rakódnak. Japánban, ahogy Rómában is az erő, a nemes harcos jelentette a társadalom legfőbb támaszát.

    Érdekes, hogy a jelenlegi nagy birodalmakból ez az elegy talán Amerikánál van meg még.

    És hogy magyarkodjunk, szerintem belőlünk is a fentiek szerint a köv hiányzik: természetközeli többistenhit hagyomány. Látom, hogy áll föl itt egyesek hátán a szőr, csak azt kell mondanom: Fehérlófia, meg csodaszarvas, pláne Turul!

    A magyar harcosnak, mint jelképnek a szétverésén is azért meg rendesen dolgoztak az utóbbi évtizedekben. Na ez megint gondolom, egy olyan dolog, amitől még páran sikítófrászt kaptak.

    De ez van fiatalok, ha normális országban akarunk élni, akkor ezek a jelképek, értékek, rendszerek kellenek a kultúránkba, mint rendszerbe.