• BlackRose
    #1195
    Sajnos erre a kérdésre jelenleg nem létezik válasz. De szerintem az első lépés az kellene, hogy legyen, hogy ne romboljuk tovább a társadalom evolúciós vivmányait. És ez biztos, hogy ilyen minden felforgató intézkedések melett amely az elmúlt évekre jellemző nem igazán lehetséges.

    Magyarországon az a baj, hogy mindenki átnevelni, átformálni, átszervezni akarja a társadalmat, mert abban a tévhitben élnek, hogy a társadalom az emberi tervezés-elképzelés terméke. Pedig az nem igaz, mert a társadalom az emberek tevékenységének a terméke. Ezért minden féle átszervezése alapjában lehetetlen és 100% káros.

    A funkcionális társadalom saját magát szervezi át, de általában folyamatosan és nagyon kis lépésekben. Időnként persze szükséges kisebb reform, de nem szabad elfelejteni, hogy a reform csak akkor lehet sikeres, ha törekszik a lényeget megvigyázni. Sajnos ilyen dolgokat most nehéz megvalósitani éppen azért mert a lényeg már az elmúlt 100 évben nagyon ki lett nyirva.

    Az igazi tragédia, hogy Magyarországon gyakorlatilag mindenki maga van, ezért is tapasztalható a "canis canem edit" (kutya megeszi a kutyát) mentalitás. És ez sajnos már nem csak idegenek között, hanem családi, rokoni, baráti körökben is tapasztalható.