• Asperot
    #129
    Kedves Fürtös! Sokat én sem tudok mondani a katonai technológiáról, okkal nincs publikálva, ugyanakkor nem hinném hogy sok generációs technikai előnyük lenne. Mondjuk 1-2 ok.
    Kiképzőtáborokat sokat és gyorsan találtak, megsemmisítették, lett új, azok óvatosabbak voltak, igy kicsit nehezebb lett a feladat…ez így ment sokáig.
    Ami viszont tényleg feladat, és gondolj bele. Egy embert megtalálni a világon. Kegyetlen feladat. hiába műhold, felderítés, még ha adott is a technika –ami szerintem azért nem mindenható- Hogy lehet feldolgozni a beérkező információt? Ráadásul annyi idő alatt hogy az veszítse el az értékét.
    10 év hatalmas idő, de már az is mázli hogy egyáltalán sikerült. Az ok pedig, presztízs és büszkeség. Osama büntető módon rúgta tökön az államokat. Pénztől, energiától függetlenül ilyet nem hagyhatnak szó nélkül. + Madrid, London stb.
    konfliktus kiterjesztése? Az van ott magától. Számtalan törzsi, vallási ellentét. Kibogozhatatlan feszültségek országokon belül is. Milyen vidáman mészárolták egymást a siiták és szunniták, tálibok az afgánokat /mármint amit az „afgán” jelent/. Palesztinok aggódhatnak a beludzsok miatt. Ha nem kellene tartaniuk a következményektől, lángolna ott minden.
    Iránba nem akarnak menni. Persze lehet hogy mennek. Irán fenyegetés. Szélsőséges és atomra gyúr. Picit sem necces?
    +1 Patrick Swayze