• kvp
    #4
    Mindig arrol irnak, hogy milyen fejlett a robotika japanban. Ehhez kepest legutobb amerikabol hoztak izraeli tervezesu felderito robotokat a reaktorok felterkepezesehez. Meg anno a szovjeteknek is tobb bevetheto felszerelesuk volt mint japannak... (mondjuk az sem birta a sugarzast, de a japanok meg csak meg sem probaltak sajat technologiat hasznalni)

    Az emberszeru robotokrol meg csak annyit, hogy az egyetlen jelenleg is megvasarolhato humanoid robot az aldebaran robotics termeke, ami egy europai ceg. A japanok keszitenek egy par szep es jonak tuno prototipust, de amikor gond van, akkor egy sincs eppen keznel. (pl. az eromuvi munkakhoz a kawada-k jok lennenek, de csak 3-4 demo peldany letezik amit neha a sajtonak mutogatnak)

    Az amerikaiak cuccai ha nem is tul latvanyosak, de legalabb hasznalhatoak es jok arra amire kitalaltak oket. (legyen ez porszivozas, bombakereses vagy egy balesetes reaktor filmezese belulrol) Mondjuk intelligencia ezekben nem nagyon van, viszont kepesek az emberek helyett elvegezni a veszelyes feladatokat es ez sezrintem fontosabb.