• Wearwolfff
    #4
    Eh... szócséplés. Gondolkozzanak már értelmesen odafent. Attól hogy valami étkezési vagy könyv utalvány, azt meg kell venni előtte forintban. Akkor utána már tudsz vele vásárolni. Tulajdonképpen értelmetlen az egész utalványosdi, csak azért találták ki, mert szebben adja ki magát, ha ajándékba adod, a családnak csak úgy, vagy a céged juttatásként, mintha pénzt adna. Vagy így ezzel irányítani tudják az ajándékot. Például könyvet szerettél volna ajándékozni, de nem tudod miket szeret olvasni. Akkor megveszel egy utalványt, amit tovább adsz az illetőnek, aki megvesz valami könyvet azért az utalványért. Pontosabban nem is megvesz, hanem átvesz, vagy kikér, mert te vetted meg a könyvet, csengő-bongó vagy zizegő fizikai forintért.

    És attól, hogy van egy elektronikus számlád, ott van egy meghatározott hitelkeret amit később keményen be fognak rajtad vasalni, vagy épp előre feltöltött számlakeret. Ennyi erővel hitelre sem lehetne mosógépet venni, meg autót sem, mert ott sincs fizikailag ott a forint. Az egész bankrendszer virtuálisan működik. De a forint pénz mindig ott van mindenütt a rendszer mögött.

    Margiiit! normális Maargiiit???


    Ez csak az euróval történő fizetést teszi lehetetlenné ott, ahol magyarországon manapság ezt elfogadják. Ha te külföldről kapsz juttatásként havonta eurót, akkor azt mindenképp át kell váltanod forintra, hogy majd vásárolni tudj. A múltkor én is kaptam ajándékba 10 eurót. Nem akartam elkölteni, de megkérdeztem a sarki boltban, hogy itt lehetne-e euróval fizetni. Kicsit gondolkodott rajta, aztán kibökte, hogy végül is miért ne. Ugyanolyan pénz. Ő utána ugyanúgy tud vele vásárolni, külföldről talán egyszerűbben, és így mindenkinek egyszerűbb.

    "A devizaszámlák és az azokról indított belföldi tranzakciók alighanem még tovább bonyolíthatják a helyzetet."

    "Szegény bankok. Alkotmányellenes lesz lehúzniuk a pórnépet."


    Most majd be kell sétálnod egy bankba vagy egy váltóba, hogy az euródért forintot kérj. Így is úgyis le fognak húzni a vétel-eladás árfolyam miatt.