• philcsy
    Konkrét módszer is találtam neked:
    Előzményként a DNS lánc DNS molekulákból áll. A DNS molekula három részből áll: foszforsav, bázis, cukor (2-dezoxi-D-ribóz). A DNS-nek két vége van a 5'-ös vége, a foszforsav oxigénje és a 3'-as vége a ribóz hidroxilcsoportja. Az egyik DNS molekula 5'-ös vége kapcsolódik egy másik DNS molekula 3'-as végéhez, és így épül föl a DNS lánc.

A módszer:
    "a monomerek 5' végét blokkoljuk egy dimetoxitritil (DMT) nevű vegyülettel, a 3' végét pedig aktiváljuk (protonált foszforamidit). A bázisokat és a foszfátokat szintén „védősapkával” látjuk el. Az első monomert kovalensen hozzákötjük egy szilárd anyaghoz. Ehhez hozzáadjuk az első aktivált és DMT-vel levédett monomert, ami hozzá fog kötődni az üveglapon levő monomerhez. Az oldatot lemossuk, és egy másik oldattal eltávolítjuk a védő DMT-t. Ezt is lemossuk, és jöhet a következő monomer."

Azt írják hogy ez a módszer kb 100 bázispárig jó.
    Nem tudom hogy csinálnak hosszabbat, lehet hogy ilyen rövideket raknak össze, de lehet hogy más módszerrel rakják össze őket. Azt sem tudom hogy építik fel a komplementer szálat.