• dronkZero
    #175
    "nem kotozkodni akarok."
    Pedig nagyon úgy néz ki.

    "aki azt mondja, hogy egy ilyen szerkezet kiegeszito reszei, melyek alatt a turbinakat tartoszerkezetet ertem, kizarolag betonbol keszitheto el, azzal nem ertek egyet."
    Egy: a képen lévő baromságról beszéltünk. Az _egyértelműen_ vasbeton.
    Kettő: praktikusan kétféle építőanyagunk van: vasbeton, vagy acél. Ezekből lehet hidat, vagy úgy nagy átlagban bármi nagyot építeni. Ekkora falat acélból nem célszerű. Kő, tégla, fa, üveg, és szintetikus anyagok ilyesmire nem alkalmasak.
    Akár egyetértesz ezzel, akár nem, ez van.

    "azzal sem ertek egyet, hogy minden kanyarban ott van az a "bizonyos" fa. "
    Az utak kisajátítási határa általában az árok túlpartjáig tart. Azon túl egész egyszerűen nem vághatod ki a fákat. Azért, mert másé.
    Másik lényeges téma, hogy a zseni barátunk autópályákról, gyorsforgalmi utakról és autóutakról beszélt, amik majdnem teljes hosszukon töltésen vagy bevágásban haladnak.
    Töltés az, amikor az út magasabban van, mint a terep, bevágás meg amikor alacsonyabban. Egyik esetben sem ér semmit a bokor, mert töltésről az autó lezuhan (ha nem fogja meg a korlát), bevágás esetében meg beleáll az árokba.
    Egyéb esetben meg úgy néz ki a dolog, hogy út, padka, árok, és csak az árkon túl tehetnél bokrot. De itt meg megint bejön az, hogy az árkon túl már nem a tiéd a terület, azt ki kell sajátítani. Pénzért. Általában jóval a piaci ár fölött.
    Nem megoldható.
    Az már csak hab a tortán, hogy még túl sokat sem ér. Ha teherautó csúszik ki, akkor az egyetlen pillanat alatt takarítja le az egész bokorsávot.

    "ha valamit nem tudok biztosan, akkor nem beszelek, vagy annyit mondok: nem tudom. "
    Ez a fentiek fényében sajnos nem igaz.

    "amit pedig az olaszokrol irtam, azert gondolom igy, mert bebizonyitottak. "
    Mit bizonyítottak be?

    "ugy kepzelnem el, hogy sertegetes, es a sajat tudas fitogtatasa nelkul akar egy emberi eszmecsere is kialakulhatna, ahol nincs szukseg olyan szavak, vagy mondatszerkezetek hasznalatara, amik itt leirodnak."
    Tudod ez olyan dolog, hogy van egy szakmám, amihez értek. Ha idejön egy útszéli suttyó és nagy arccal elkezdi megmagyarázni nulla tudással, hogy hogyan csináljam a munkámat, akkor azt nem fogom jó néven venni. Én sem szólok bele, hogy hogyan csomagolja a sajtburgert...

    "hogy mennyire nincs fogalma pl. a magyar helyesiras szabalyairol."
    Na ezt ne mondtad volna... Van pofád helyesírást számon kérni, mikor úgy néz ki minden egyes hozzászólásod, mint egy tál takony? Emellett mégis a szakértelem és a helyesírás hogy a pék faszába függ össze? Remélem élőben is ezt csinálod, a villanyszerelővel Adyt szavaltatsz...

    "ha valaki esetleg teved, nem kell feltetlenul alpari modon a helyere tenni."
    Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

    "majd rajovunk, hogy egyutt konnyebb, mint egymas ellen."
    Ez ott kezdődne, hogy nem szólsz bele abba, amihez nem értesz, hanem elfogadod a szakemberek véleményét.