• Magnum PI
    #26
    Régen én is problémáztam rajta, hogy bizonyos dolgok egyszerűen nem fejlődhettek ki evolúcióval mert addig a pontig amig el nem érték a mai szintet nem lett volna semmi értelme. AZtán láttam egy filmet ahol bemutattak pár összetett szerv lehetséges evolócióját (pl az emberi szem), hogy hogyan fejlődött ki, és akkor rájöttem, hogy itt csak a saját korlátaimról szólnak a dolgok. Nem vagyok (és sokan közületek sem) elég okos, hogy megmagyarázd, hogyan történehetett, de úgy történt. Ilyen pl a bebábozódás (lepkék) ami fingom nincs hogyan fejlődhetett ki. Gyakorlatilag a hernyó teljesen lebontja magát és újraépit egy másik testet. Ez sem valószinű hogy hipp hopp alakult ki mert egy db lepke nem sok mindent kezdett volna magával. :)

    Az egyedek nagyon sok funkcióját a szaporodási és párválasztási mód határozza meg. Sok olyan dolgok kifejleszetenek aminek semmi haszna, de a párválasztásnál fontos. Főleg a madaraknál. Ők nagyon gakran azzal nyerik el a nőstény kegyét hogy milyen sok extrát képesek fentartani. pl: a hím madarak szinesek és feltönőek mig a nőstény általában beleolvad a környezetébe. Ennek ugy semmi értelme, de párválasztásnál ez azt jelenti hogy a him oylan jó génekkel rendelkezik hogy képes fentartani ezt a szines tollazatot és elkerülni a ragadozókat.

    Lehet a harkály sem élelemszerzés céljából fejlesztette ki ezt a képességet hanem kezdetben csak valami udvarlási vagy párviadalban volt szerepe