• sanyicks
    #38
    Azok a rendszer arulós cégek valszeg ugyanazt a havercéges márkát árulják, és persze megint csak úgy hogy ne járj jól. Bizony ha külön szerzed be a cuccokat, akár harmad áron is ki lehet építeni egy visszatáplálós rendszert. lásd pl ezek a kiépítős cégek 450k-ért adnak egy 1 kw-os visszatáplálós invertert, holott az ebayen, 90k-ért lehet 1,2 kw-osat szerezni gyártótól, ami egyébként nyugat európában mindenhol vizsgáztatott (persze magyarországon szokás szerint csak az sma márkájúak azok).

    Ide oda folyó áramnak meg pont akkora teherbírású vezetékre van szüksége mint az egyirányba folyónak... Ugyanis 1000 amper tökmindegy hogy melyik irányba megy ugyanolyan vezeték kell hozzá. Az pedig meg van szabva hogy 1 fázison hány kw-at mehet vissza.
    Érdekes módon a többi nyugat európai országnál orrba szájba támogatják a visszatáplálást, és működik is.

    A magyar energetikai rendszer pedig a 80-as években megrekedt, fejletlensége miatt, a közeljövőben visszatáplálás nélkül is, pusztán a természetes energia használat növekedése miatt gondok lesznek.

    Amúgy a napelem jelenleg a legrosszabb áramtermelési eszköz, ugyanis drága, és kicsi a hatásfoka. Persze van jobb alternatíva, ami gyak faék egyszerűségű egy autó motorjához képest amit milliószám gyártanak, és a hatásfoka sem 10% körül mozog mint egy megvehető napelemé, mégsem gyártják persze sejthető miért...