• Irasidus
    #123
    "A szemcseméreti kategóriák felállítása egyáltalán nem önkényes. Ennek fizikai okai vannak, úgy mint szemcseátmérő, mozgat közeg áramlási sebessége, lásd Hjülstrom-diagram."

    Hjülstrom-diagram a máslásra folyamatára vonatkozik, nem arra, hogy mikortól nevezzük valamit finomszemcsésnek... Azért ugye azt elárulod milyen mérettől nevezzük valamit "finomszemcsésnek", és miért pont attól mérettől? Nem mellékesen megjegyzem én nem geológiai porról beszélek, hanem a civilizációnk általi (figyelem nem szakszó!) por lerakódástól. Örülök, hogy arra figyelsz amit írok, és nem másról beszélsz. Beszélsz még nekünk egy kicsit a geológiáról? Olyan jó olvasni téged...

    "Az egymásra rakódott rétegek NEM a tektonika miatt "vannak" egymáson, hanem a települési törvény miatt, lásd: Dollo-törvény. A tektonikának ehhez semmi köze. Ahhoz, hogy mi őrződött meg ellenben, nagyon sok köze van. Erre céloztam. Ugyanis a - korábban emlegetett szuperkontinensek létrejötte, felbomlása - lemeztektonika miatt (is) van oly' sok kevés ősmaradvány, és egyéb idős kőzet, stb."

    Tényleg? Miket nem mondasz... (De azért örülök, hogy legalább ezzel nincs bajod) Viccet félre téve azt látom, hogy valamire válaszoltál, de, hogy nem nekem az biztos. Igen, igazad van... (???)