• haxoror
    #114
    Nem, nem 5 millió éves emlékezetre gondoltam, bár kurva jó lenne ha így lenne, egy csomó mindent ki lehetne így utólag deríteni :)
    Bár megtisztelő, hogy hülyének nézel. Megint. :)

    A legtöbb esetben ha valami létrejöttét vallási alapon magyarázzák valami finoman fogalmazva is "kevésbé valószínű" megoldás lesz az eredmény, itt gond nélkül elfogadnám ha a néphit arról szólt volna hogy valamelyik isten kilötykölte a borát és abból lett a Földközi-tenger vagy valami hasonló sztorit, mégis, itt pontosan azt mondta a néphit ami történt, ez az ami nekem furcsa.
    Főleg azért mert ez (szerintem) határozottan nem egy tökvéletlen-kitalálom szituáció hanem egy vagy tudom, vagy nem tudom fajta.

    Én inkább abban hiszek hogy a zsenialitás nem technológia függő, valaki valamikor fejben kisakkozta hogy mi is történhetett és ezt le is tudta nyomni a többiek torkán így fenn is maradt mint legenda és ez már önmagában rengeteg kérdést vet fel.
    pl miért gondolta egyáltalán hogy a tenger valamikor NEM volt még ott?
    Még MIKET gondolhatott?ehh..

    Nem tudom hogy honnan tudták de pusztán csak e miatt nem fogom azt mondani hogy "jelenlegi tudásunk szerint nem tudhatták ergo véletlen".


    Nem azt mondtam hogy fejlett civilizáció, hanem azt, hogy izgalmas.
    A mai napig találnak új leleteket, tavaly is előkerült pl egy újabb sumér város dél-Irakban, még nem találtunk meg mindent :)
    Az, hogy az olajvállalatok telefúrták nem jelent túl sokat, nem azért fizetik őket hogy ilyesmivel foglalkozzanak, ez a felvétel is a végtelenségig keringett a Schell belső levelezésében mire valaki végül kiküldte pedig ez egy nagyságrendekkel érdekesebb téma az "átlag embernek" mint pl egy alig kivehető épület maradványai a tengerfenéken.
    Arról nem is beszélve hogy a nagyok pont leszarják a régészeti leleteket, ha építkezésnél valami előkerül egy csomószor nem is jelentik hanem legyalulják, az idő pénz, sérti a profitot ha várni kell mert a múzeum a ki tudja meddig tartó leletmentés idejére letiltja az építkezést/kútfúrást.