TES
-
SaGa #30055 Mármint miről? A fordításról, a kamenysikekről, vagy a sztalker modokról és regényekről amiket fordítottam és fordítok még most is?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A kamenysikekről oroszul lehet találni némi infót, de most ismét nem találom. Amikor kellett, akkor is egy hétig turkáltam a yandex.ru oldalait, mire jött egy olyan találat, ami alapján rábukkantam arra a cikkre, amiben írtak róluk. Pedig nem is nekem kellett igazán, tőlem is kérdezte egy prohardveres olvtárs, aki a példámon fellelkesülve nekilátott egy stalker mod fordításának. A magyarított modokról (eddig tizennégy) a prohardver,hu fórum sztalkeres topikjaiban, a könyvekről a Galaktikánál. A fordításról a fordítóktól tudsz érdeklődni. Az is egy szakma, amit tanítanak, bár aki ért egy idegen nyelven és van kedve, nekiláthat, csak valószínűleg megmarad hobbi szinten a dolog. Én csak afféle botcsinálta műfordító vagyok, véletlenül csöppentem a bele, nálam is hobbi, nem meló, informatikus vagyok, abból élek. A regényekért azért jár honorárium is, ami ösztönöz. Erről részletesebben szintén a Galaktika oldalán, van ott egy miniinterjú rólam/velem.