TES
-
Holaaf #30038 willtex!
1. Nem a magas szintű angolját hasonlítottam a homi szexhez
, hanem azt nehezményeztem, hogy egy elmélyülős kalandozást, egy szerepjátékot ne az anyanyelvemen játsszak amikor van rá lehetőségem, hanem angolul.
El lehet olvasni, de te szándékosan eltorzítod az írásomat, ez lett a te bizonyítványod. Hol cáfoltam én a különféle gyakorlati elvét az idegennyelv használatának? Ez már hozzátoldás, újabb torzítás.
2. Tehát szerinted a magyar nyelv témája egy szegénységi bizonyítvány, mint az idegennyelvek ismeretének a hiánya. Na hallod ez tényleg egy igazi bizonyítvány, miféle kifacsart gondolkodás mód ez?
3. Félre is beszélsz, illetve félreviszed a témát. Halotti beszéd, mint legrégebbi írásos nyelvemlék? A nyelv kialakulása és az írásformák az két külön fogalom. Ugye nem gondolod, hogy itt bárki azt gondolja, hogy előtte nem is beszéltek vagy egyidős kb a nyelvünk azzal az írással? Félremész. Hallottál a rovásírásról, tudod milyen régi az és milyen nyelven beszéltek akik azt használták? Szerintem tudod, csak...
4. Amit mondott Sir John Bowring, azt nem csak úgy odakakilta. Mondtam kifogyhatatlan források vannak, elismert nyelvész-kutató-professzoroktól, kik tudományosan is alátámasztják az ő "dicsőítő" megfogalmazását. Nem hiszem, hogy ezt nem tudod de ha komolyan nem, akkor ellátlak szívesen anyaggal dögivel! Úgy se érdekel, ez nyilvánvaló.
5. Összemosni a politikai és katonai, hatalmi erőviszonyokat és a magyar nyelvet meg a többit, megint hihetetlen nyakatekert gondolkodásra utal. És a téma lényegének kisiklatását sejteti ismét.
Attila minden idők legnagyobb birodalmát igazgatta. És? Ez neked elég előkelő? Hogy jön ez ide? Ha holnap elpusztulnak egy atomháborúban az angolul beszélő előkelőségeid, akkor sem lesz közük a témához.
6. A topik nincs szétoffolva, mert honosítások végig érintve voltak. Sőt kiderült, egyesek hogyan tettek szert magasabb szintű angol tudásra játék közben és miért játszanak az esetek többségében angol nyelven.
Meg talán jobb ha van tartalmas olvasnivaló, mintsem kongjon az ürességtől a topik.
7. Amúgy nem vagy te hungarofob? Mármint ha nem is kötelessége egy magyarnak odacsapni az asztalra ha felmerülnek(nyelvében él a nemzet, tudod) a nemzetét is érintő kérdések HÖ HÖ
vagy valami de legalább egy -ja, amúgy vannak jó költőink ... de semmi. Nem azt mondom, hogy hazudjál meg ilyenek de érted?. E helyett inkább a homik védelmére fecséreled az időnket és felmagasztalod mellette az IDEGEN nyelven beszélő nagyhatalmi előkelőségeket. Erre nem tudok mit mondani.
Azt hiszem most már egyetértek, rekesszünk be!