• 7HTH7
    "Jó, kb 40 ember. Plusz felszerelés. És a probléma nem az emberek feljuttatásával volt (bár arra sem volt még példa, hogy 40 embert egyszerre juttassanak fel az űrbe, de legyen csak 20, mert mondjuk a geológus egyben munkagépkezelő is, a cipészt meg itt hagyják jól), hanem a felszereléssel. Lőj már ki egy külszíni fejtésnél használt munkagépet az űrbe, aztán fakadj sírva a számlák fölött! Vagy te is azt hiszed, hogy a gyártósor amivel ilyen gépeket le lehet gyártani könnyebb mint maga a gép? Energiád honnan lesz? Tudom: urán, de ha már sikerül kibányásznod (én kétlem, hogy csak úgy ott hever a holdon tonnaszám, csak össze kell gereblyézni), akkor hol az atomerőmű, amit felfűtesz vele? Az hány tonnás? Még egy sírás a számlák fölött.
    A másik lehetőség, hogy van párszáz éved, és jól megtervezve apró lépésekben felépítesz mindent, amit a földön már elért az emberiség. Kezdheted a legegyszerűbb dolgoknál, csak nincs fád, szóval a kereket és a lovaskocsit felejtheted."

Már írtam, sokkal kissebb teljesítményű munkagépek képesek ugyanazt a munkát elvégezni az alacsonyabb gravitáció miatt. Ráadásul az általad említett Földön használt monstrumok alkalmatlanok arra, hogy a Holdon dolgozz velük ;)
    Számlák? A NASA mérnökei már rég benyújtották a számlákat, de a pénzt az USA inkább háborúkra költötte, pontosabban nagyságrendekkel nagyobb összegeket költöttek háborúkra és fegyverkezésre, mint amiből ez megvalósítható lenne.

Atomerőmű azonnal? Ember, egy kissé lemaradtál, ma már képesek vagyunk akkora atomreaktorokat is készíteni, amit akár egy kocsiba is beépíthetnél, igazán nem túl kültséges egy ilyet eljuttatni oda, hogy megkezdődhessenek a munkák. Megint tájékozatlan vagy ;)