10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• gulyasandras
    "Én pl. leszarom a szavazásokat és mások véleményét."

Amikor Martin naponta 400-500 olyan levelet kap, hogy az általam említett 4 szereplő hova tűnt, amikor közönségtalálkozókon is egyfolytában ezzel ekézik, gondolod az nincs hatással az írására?

Ha hiszed, ha nem, nagyon kevés író tudja megállni, hogy egyáltalán nem bírjon befolyással rá az a közeg, amelyiknek ír. Olvass interjúkat/blogokat, ezekből bizony az derül ki, hogy nagyon komoly eredményeket lehet elérni egy rajongói csoport/rajongók kezdeményezéseivel

"De össze ne zuhanj lelkileg, ha csak 1 v. 2 évadot ér meg az ASOIAF."

+ Minimum (kettébontásokkal számolva) 10 évad kellene, hogy lefedjék a könyveket, ezért egyre több helyen bukkan fel az a teória, hogy a történet végét előbb fogjuk megtudni az (elkaszált) sorozatból, mintsem a befejező könyvek kiadásra kerülnének. Ennek nem sokan örülnének az biztos.

Teljesen még mondtam le a tévés feldolgozásról, írtam is, hogy a nekem nem tetsző 15 perc ellenére megnézem az első részt, de akik látták az első hat részt, arról számoltak be, hogy egy iszonyú nagy rohanást fogunk látni, s mindaz, ami annyira nagyszerűvé tette a könyveket, megy a kukába.

Amikor már a Lost végébe kell belekötni, hogy hírverést csináljanak, ott azért komoly baj van.