• T2k
    #161
    De azon alapszik, aki nem ért hozzá az olyan baromságokat ír mint Te, összehasonlítja a körtét az almával és ebből egy nagy ökörséget hoz ki végeredményül.

    "Elhanyagolsz egy tényt: a fosszilis erőművek szennyeznek."
    Gratulálok, ha Te ezt látod, akkor ebből az következik, hogy nemcsak hogy nem értesz hozzá, hanem még olvasni sem tudsz.

    "Azért ezt a két esetet hasonlítottam össze, mert az elektromos meghajtás fő szennyezési forrásai - a fosszilis erőművek - megfelelői, a belsőégésű meghajtás fő szennyezési forrásának - magának az autónak."

    Csodálatos! Ez viszont semmit nem változtat azon a tényen, hogy az összehasonlításod úgy baromság ahogy van.

    "Akkor lehetne az elektromos meghajtást teljesen elfogadhatónak nevezni, ha:"

    NEM! Az elektromos autót már jóideje teljesen elfogadhatónak lehet nevezni, mert a nagyobb hatásfokú és kisebb környezetterhelésű mint a belsőégésű motoros. Ehhez semmit nem kell lecserélni semmire sem, és már jó 10 éve igaz az állítás, sőt a jövőben egyre növekvő lesz a különbség az elektromos meghajtás javára, ahogy az elektomos energia előállításában csökken a foszilis erőművek aránya.
    Az árral is szokás szerint baromságot mondtál, mert a teljes éleciklusra vetített költséget érdemes összehasonlítani, abban pedig nincs nagy különbség.

    Ahelyett, hogy beismernéd hogy egetverő baromságot mondtál, újabbakat mondasz. Milyen tipikus!