• Ender Wiggin #33
    Azon is el lehet gondolkodni, hogy ezek a klasszikus sorozatok abból az időből maradtak fent a köztudatban, amikor volt 3 nagy Tv csatorna, és összvissz féltucat sorozat, így mindenki ezeket nézte. Magnum, MacGyver, A-Team, Dallas, Misison Impossible stb. 40-60 millió néző epizódonként. Ma, mikor van 10 csatorna, és 2 tucat főműsoridős sorozat, 8-10 millió néző már sikernek számít.
    Viszont annak a 60-80 milliónak az emlékeiben a karakterekhez csak az eredeti színészek arca, hangja apellál. Ha nem Tom Selleck Magnum, ha nem Richard Dean Anderson MacGyver, akkor az egész új hállivúdi szart lehúzhatják a WC-n. Minden bukásban ez volt a fő tényező. A Star Trek azért lehet sikeres (realtív, mi számít a rebootban sikernek), mert 40 év alatt számtalan fokozatos átalakuláson esett át, sok új rajongója van, így nem sokkoló most hirtelen új arcokkal megbarátkozni.
    Az meg, hogy Mo-n miért bukott a Szupercsapat, megint csak nem akkora talány. Itthon a délutáni időszakban mennyi nézője lehetett? 15-20 ezer? Ebből mennyi ment el a moziba, mennyinek tetszhetett új arcokkal? És volt-e olyan, aki nem hallott róla, a sorozatra utaló ismeretek hiányában pedig szimpla akció-gagyinak gondolta?