Shogun 2 Total War
  • uwu420
    #2605
    Az elején nagy pénzügyi segítséget jelent az átjárási egyezmények eladása.
    Ha van elég pénze a szomszédnak, a 20 köröseket érdemes eladni, mert megújítható. De érdemes pár kört várni, és csak 5-10 körre eldani eleinte, mert a legelején senki nem fizet érte annyit mint amennyit ér. A végtelen köröset csak akkor add el ha már reménytelenné válik hogy mégegyszer lehúzhasd.

    Ha van pénzügyi alap nem nehéz a játék legendary-n sem. A takedákkal meg főleg nem, mert sok a szomszéd.
    2 kör kifejleszteni a katana szamurájt, 2 kör felhúzni a dojo-t, és két körönként jöhetnek a kardosok. 2-3 íjásszal meg a meglévő kezdőcsapattal kiegészítve, tutira megnyerhető az összes csata. Csak nnyi szamurájt vegyél, hogy maradjon némi bevétel is.

    Egy ilyen sereggel bárkit leverhetsz aki meg mer támadni. Nekem volt olyan játékom, hogy pont az volt a baj, hogy nem támadott senki, ez is megesik csak ritka. Papokkal kellett lázítanom, és a lázadóktól területet szerezni, hogy ne kelljen hadat üzennem senkinek. Persze pár kör után már jöttek is a hadüzenetek... Ha a szomszédod üzen hadat, annak örülni kell, mert hadüzenet nélkül elfoglalhatod a területét.
    Nagyon fontos hogy ne légy agresszor, mert az 50. és 100. kör közt (ha addig elhúzod a játékot) akár 40ezret is lehet kaszálni a kereskedelmi egyezmények megkötésével, az abból származó extra profitról nem is beszélve.

    Egyébként arról szól az egész hogy irtózatos mennyiségű pénzt harácsolj össze. Mert ha kovácsos tartományba +6 fegyverű naginata szamurájokból (10-12db), meg nyílkészítős területen +20 pontosságú (6-8db) lovasíjászokból raksz össze sereget, tetszőlegesen kiegészítve, azt nem verik meg semmivel.
    De úgy is csinálhatod, hogy a kezdősereget szamurájokkal foltozgatva végigmasírozol a térképen 40 kör alatt, csak az nehéz.
    Mondjuk én már 1600 órát játszottam ezzel, és az elképzelhető összes módon megcsináltam a kampányt, de az tuti, ha a csatákat kis veszteséggel meg tudod nyerni nem nehéz a játék.

    A fonos technológiátk: heaven and earth, meg a farmolós technológiák.
    A gazdag birodalomhoz sok kaja kell. A többi ízlés dolga.

    A PC-ért meg nem aggódnék, direkt konzolra jellemzően agyhalott játékok jönnek. Elég nagy az a réteg is akiket az ilyesmi nem köt le.