Shogun 2 Total War
  • uwu420
    #2603
    Nem úgy működik a játék ahogy a mondandódból sejthetően gondolod.

    Ha a várhoz közel állsz az ellenséggel átellenes oldalon, be fog jönni felmentésnek a lovas csapat. Onnan tudhatod hogy jönnek-e hogy ha kijelölöd a felmentő csapatot, és ráviszaed a várra az egeret, lesz köztük egy sárga vonal.
    Egyébként nem ajánlom hogy ezt csináld, mert ha az ellenséges lovasság erősebb mint a tied, úgyis kinyírnak.

    Ha elbújsz az erdőben úgy hogy az ellenség útjába állsz az más tészta. Rajtaütés lesz ha nem vesz észre az ellenség. Ha elegen vagytok, ez a legkönnyebb csata, mert körbeveheted az ellenséget.
    Ezt lovassággal csinálni pont felesleges, mert ha elég közel van a sereged, csak felmentésnek jön be, így ugrott a körbeállós bónuszod.
    Tehát ha erdőbe bújsz, azt teljes sereggel kell csinálni.
    Ha elbújsz az erdőbe, vagy olyan közel legyél hogy felmentésként beérhess megvédeni a várat, vagy olyan messze, hogy ha az ellenség elmenne melletted, akkor is visszaérjél, mert különben elfoglalják a segged alól.

    Mindent összevetve, ne használd külön a lovasságot! A seregnek egybe kell mennie. Néha összejönnek nagyobb csaták is, ahol több sereg is összecsattanhat mindkét oldalról (mert csak 20 csapat fér egy seregbe), azt most nem részletezném.

    Szövetséget kötni nem lehet, legalábbis olyat nem ami tartós. Néha ugyan sikerül, de nagyon sok tényezőnek össze kell állnia, jobb ha a szövetségeseket is ellenségnek tekinted. Mindenkit jól össze kell verni aki megtámad, de te ha lehet, ne legyél agresszív, úgy kezelhető mennyiségű ellenséged lesz.