Shogun 2 Total War
  • Gubo79
    #222
    Nos, mivel itt egyesek - úgy látom - nem ismerik a konstruktív vita intézményét, valamint mások véleményének tiszteletben tartását, tényleg nincs értelme folytatni, ezért én is lezárnám a magam részéről a témát. Csak egy utolsó megjegyzés: a 300 c. filmben (a gyengébbek kedvéért még 1x leírom) az nem tetszik, hogy egy érdekes és jól ismert, valós történelmi eseményt fantasy-sztorivá "silányít" (elnézését kérem a fantasy-rajongóknak!) - legyen fantasy, de akkor ne lopjon a történelemből! Egy nagy ember mondta 1x, hogy a történelem érdekesebb dolgokat produkál(t), mint amit az emberi képzelet ki tudna találni - én ezzel értek egyet! Na mindegy...
    Az AoE2 pedig egy nagyszerű játék, rengeteget játszottam vele, de kérem: ne hasonlítsuk már össze egy total warral!! Egyszerűen más-más kategória! Ha nekem egy játék lemodellezi (vagy legalábbis le szeretné) a középkori Magyar Királyságot, akkor nekem ne Budapest virítson ott fővárosként, a Duna ne egyenesen folyjon át a Kárpát-medencén, és ez a szerencsétlen közép-európai nagyhatalom (mert az volt) ne egy kib...szottul elnagyolt tintapacaként virítson a térképen csak azért, mert az alkotóknak nem volt kedvük kinyitni egy tört. atlaszt a megfelelő évszázadnál!!! A kitalált fantasy-egységekről nem is szólva...oké, téma lezárva!
    Várom az új infokat shogun2-témában! A 8 játszható klán tényleg kicsit kevésnek tűnik, de még így sem tartok tőle, hogy az a 20 fajta egység csak a nevében fog különbözni népenként...egyébként ez tényleg nehéz feladat, kemény dió a készítőknek: ez a történelmi hely és idő kínálja a legkevesebb variációs lehetőséget egységek terén (legalábbis a totalwarokban eddig feldolgozott korok közül) - és itt vissza is tértünk eredeti vitaindító témánkhoz: mennyire is voltak hasonlóak az egységek az adott korban?