Shogun 2 Total War
  • Riddick21
    #2172
    Jaaaj, mekkora ez a játék! :P
    Második nekifutásra még maradtam normál nehézségen, Chosokabe klánnal, ugye ők az íjászok, a D-i oldalon. Szigetet gyorsan elfoglaltam, kicsit megerősödtem és küldtem ki hajókat a kereskedelmi csomópontokhoz, 5-ből 4-et sikerült is elfoglalni! Aztán felgyúrtam egy sereget, pakoltam mellé egy szerzetest és egy nindzsát és szépen áthajóztam velük a Ny-i szigetre. A nindzsa felmérte a viszonyokat, a 2 nagyobb klán próbálta lenyomni a shimazukat, akik már szépen elkezdtek áttérni a kereszténységre, és én pont erre számítottam: az egy szem területükön a szerzetesem elsőre sikeresen robbantott lázadást, a seregeik túl távol voltak, így 2 körön belül már enyém is volt a tartomány! Közben persze kereskedtem mindenkivel, aki az utamba került, a viszonyok is jók voltak, hiszen közvetlen háború nem volt.
    Ennek következtében a gazdaság is dübörgött, a nodokhoz folyamatosan küldtem a hajókat. Shimazuéknál felhúztam a kikötőt, megcsináltam az utakat és ugyan kicsit lassan, de 1560-ra enyém volt ez sziget is, úgy, hogy 2 rohadt erős és egy alakuló sereg gazdája voltam, 8000 fölötti körönkénti kokubevétellel és elég komoly flottával! Ez ha jól emlékszem, akkor 13 provincia, 40-re hajtok, de még van 40 év és nem akarom elkapkodni. Plusz ugye senkivel nem vagyok rossz viszonyba, ugyan páran megorroltak a hirtelen terjeszkedésre, de mit ad isten, pont ők tűntek el általam :P

    Csak azt nem tudom most, hogy merre tovább... a kezdőszigettől Ny-ra ott a Hatakeyama (vagy mi) klán, de egy köpésre ott van Kyoto is. Talán arra lenne érdemes, ugyanezzel a taktikával, és akkor szép lassan megszedném magam, aztán felkészülnék a Realm Divide-ra, amennyire arra fel lehet.