Shogun 2 Total War
  • MaRee
    #203
    Hát most itt rohadt nagy baromságokat hordtál össze, már bocs.
    Mint alattam Gubo említette ez egy történelmi játék, tehát igen is fontos hogy valamennyire hű legyen a valósághoz és a történelemhez.Ez nem egy középkori fantasy játék kitalált dolgokkal, hanem a középkori Európa és Közel-Kelet.

    Te sem örülnél, ha a legújabb DoW2 kiegben lila orkok harcolnának a space marineok oldalán, vagy az eldar egységek között imperial guardok lennének. Az pedig kitalált világ és sci-fi, mégsem csinálnak benne ilyen baromságokat, mert nem hű a világhoz.

    A játékélmény fokozása és a történelmi hűtlenség között nem értem a párhuzamot, rengeteg ember töltötte le pl a már említett BC modot, vagy a Stainless Steelt, esetleg a Magyar Mod-ot, vagy a Total Realism modokat mindegyik játékhoz, a játékélmény fokozása végett.Ezek nem balance nélküli bughalmazok, a mod fejlesztői többet foglalkoztak a balanceszal és a történelmi hűséggel mint a játék eredeti alkotói(sajnos).

    Az egységek kinézete pedig rohadtul nem mindegy, egy történelmi játékban még ha az nem is "szimulátor" igen is legyek annyi a fejlesztőkben hogy normálisan utánanéznek(legalább annyira mint a modderek, némelyik modnál többszáz oldalas topicok vannak csak arról hogy egyik-másik egység a valóságban hogy nézett ki és mik voltak a jellemzői), hogy vajon hogy is nézett ki egy római triarii, vagy hogy a huszárok valójában magyarok voltak, nem lengyelek.
    És amúgy sem mindenki "madártávlatból" játszik, én pl szeretek nagyon közelre zoomolni hogy lássam hogy harcolnak az egységek, de gondolom nem vagyok egyedül vele.

    Azt pedig nem értem, hogy ha korhű a játék, akkor miért nincs köze a valósághoz.